Savarankiškai savo kandidatūrą iškėlęs Linas Balsys tuo tarpu dirbs Seimo narių mišrioje grupėje, nors sako pritariantis formuojamos centro-kairės koalicijos nuostatoms ir balsavimuose tą tikriausiai palaikysiantis. "Aš kol kas dirbsiu Seimo narių mišrioje grupėje, bet koalicijos sprendimus palaikysiu, jei sutaps su mano nuostatomis", - BNS sakė L.Balsys.

Vienintelė į Seimą išrinkta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Rima Baškienė irgi sako dirbsianti Seimo narių mišrioje grupėje. Prie jokios kitos frakcijos ji sako nesijungianti dėl pagarbos rinkėjams, balsavusiems už "valstiečių" partiją.

"Aš dirbsiu Seimo narių mišrioje grupėje, iš pagarbos rinkėjams, kurie savo balsą atidavė už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partiją, bet koalicijos sprendimus, kurie sutaps su partijos nuostatomis, palaikysiu", - BNS sakė R.Baškienė.

Seimo narių mišrioje grupėje dirbs ir savarankiškai Panevėžyje kandidatavęs ir laimėjęs buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos viršininkas Povilas Urbšys. "Dirbsiu Seimo narių mišrioje grupėje, bendru sutarimu šiandien išsirinkome vadovę, Seimo narę R.Baškienę, sutarėme, kad rotacijos budu keisimės", - BNS sakė P.Urbšys.

Naujos kadencijos Seimas penktadienį vidurdienį pradeda pirmąjį posėdį.

Šios kadencijos Seime LSDP turės 38 vietas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 33, Darbo partija - 29, partija "Tvarka ir teisingumas" - 11, Liberalų sąjūdis - dešimt, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - aštuonias, Drąsos kelio partija - septynias.