„Politinė komanda yra ne tik viceministrai, yra ir patarėjai, ir kiti pareigūnai. Šiuo atveju vyksta procesas visada. Politikai žino, pareigūnai, kurie eina į tam tikras pareigas, irgi žino, kad be galbūt formalaus, bet vis dėlto vykdomo patikrinimo į tas pareigas nepatenkama. Mano viceministrai, beje, atėjo taip pat praėjus nuo tos kadencijos pradžios mėnesiui, dviem. Kai kurie patarėjai – po trijų mėnesių. Tai yra patikrinimai vyksta ir jie vyksta ir dabar. Bus tie žmonės, reikia šiek tiek laiko“, – antradienį DELFI TV teigė A. Anušauskas.

„Be abejo, visada yra kandidatai“, – pridūrė jis, paklaustas, ar jau turi galimus variantus į laisvas pozicijas KAM vadovybėje.

Be to, ministras pastebėjo, kad KAM – kitaip nei daugelis kitų ministerijų – įprastai tedirba trys viceministrai, nors darbo specifika reikalautų komandą plėsti. Visgi, A. Anušauskas pirmiausiai viliasi rasti pareigūnus, užimsiančiuos šiuo metu laisvus postus.

„Esame viena iš dviejų ministerijų, kur apskritai yra tik trys viceministrai, nors pagal biudžetus, projektus, labai skirtingus darbus – nuo kibernetinio saugumo iki didžiulių infrastruktūrinių projektų, iki gynybos resursų – tai labai skirtingos sritys ir taip, yra poreikis turėti galbūt dar vieną viceministrą. Bet kol kas norėtųsi, aišku, užpildyti tas vakansijas, kurios dabar egzistuoja“, – nurodė jis.

ELTA primena, kad šiuo metu KAM veikia vienas viceministras – Žilvinas Tomkus. Anksčiau A. Anušausko politinė komanda buvo gausesnė, tačiau gruodžio pradžioje iš pareigų pasitraukė konservatorius Vilius Semeška.

Politikas tikino priėmęs tokį žingsnį dėl kitų ateities planų. Visgi, portalo DELFI šaltinių duomenimis, viceministras iš pareigų traukėsi po kilusių skandalų dėl Vokietijos brigados. V. Semaška vadovavo dvišalei vokiečių ir lietuvių darbo grupei, tačiau po jo vizito Berlyne portalą pasiekė informacija, jog į Lietuvą sugrįžęs viceministras uždarame posėdyje, vykusiame Seime, kuriame dalyvavo ir Prezidentūros, Vyriausybės, KAM ir parlamento atstovai, užsiminė dvejojantis, ar G. Nausėdos ir O. Scholzo komunikate tikrai yra žodžiai apie brigadą „in place“ (angl. „vietoje“). Taip pat neva pasvarstė, ar nevertėtų galvoti apie naują, galbūt tikslesnį dokumentą.

Kiek anksčiau iš KAM vadovybės pasitraukė iš kitas buvęs viceministras Margiris Abukevičius. Jis šiuo metu eina gynybos patarėjo pareigas Lietuvos ambasadoje Tokijuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją