Ukraina teikia tas pamokas, kurias mums reikėjo ir pas save pritaikyti, peržiūrėti savo planus. Ta ginkluotė, kuri gal kartais atrodė neefektyvi – pasirodė efektyvi. Reikėjo tiesiog peržiūrėjus planus, daryti naujas sutartis – tą mes ir darėme. Matydami karo pradžioje Ukrainoje kaip trūko amunicijos, ėmėmės šitų klausimų, nes akivaizdu, kad net krizių laikotarpiu – karo nereikia – apsirūpinimas amunicija būtų labai sudėtingas. Dėl to turi būti išankstinis pasirengimas tokiai situacijai. Mes tuos veiksmus atlikinėjome“, – trečiadienį Katedros aikštėje po Lietuvos kariuomenės dienos minėjimo žurnalistams sakė A. Anušauskas.

Konservatorius tvirtino, kad metų eigoje Seimo nutarimu ženkliai padidintas krašto saugumui skiriamas finansavimas leido paspartinti daugelį gynybos pirkimų, „apie kuriuos prieš dešimt metų būtume tik svajoję“.

„Aišku, biudžetas, kuris per metus padidėjo puse milijardo, leido mums numatyti tą perspektyvą į ateitį – pradėti tuos įsigijimus, apie kuriuos prieš dešimt metų, turiu pasakyti, mes būtume tiktai svajoję. Tai HIMARS, kiti įsigijimai ir kitais metais, matyt, dar kartą keisim planavimą pas save priešlėktuvinės gynybos pagreitinimui, dar vieno komplekso įsigijimui. Taip kad metai sudėtingi, bet perspektyvos neblogos stiprinant, modernizuojant kariuomenę“, – teigė ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją