„Žinau, kad jau yra įstatymo gairės, koncepcija dėl gynybos pramonės ateities. Aš manau, kad kai mes baigsime visus derinimus, atsiras ir teisiniai pagrindai vystytis gynybos pramonei Lietuvoje“ – žurnalistams trečiadienį prie Vilniaus gynybinės sienos sakė A. Anušauskas.

Lietuvai šią savaitę minit 19-ąsias įstojimo į NATO metines A. Anušauskas pabrėžia, kad valstybės laukia ir naujas karinių pajėgumų vystymo etapas.

„Po keleto mėnesių, jau pasibaigus „Boxerių“ programai (...), bus galima pereiti prie naujo mūsų pajėgumų vystymo etapo. Tie įsigijimai netruks vienerius metus. Turiu pasakyti, kad dabar galimybių bet kurios šalies kariuomenei persiginkluoti per vienerius metus praktiškai nėra. Viską reikia planuoti į ateitį. Visi žiūri į Rusijos pajėgumo atstatymo laikus, žiūri per kiek Rusija, kaip agresyviausia Europos šalių kaimynė, gali tuos pajėgumus atstatyti ir pagal tai planuoja savo galimybes“, – sakė ministras.

A. Anušauskas antrino Lietuvos kariuomenės vadui Valdemarui Rupšiui, trečiadienio ryte pažymėjusiam, kad dėl išaugusio poreikio sudėtinga greitai atstatyti karinius pajėgumus. Kalbėdamas LRT radijui V. Rupšys paragino politikus imtis veiksmų.

„Aš siūlyčiau, rekomenduočiau, politikams daryti tikrai išskirtinius pirkimus arba procesus, kurie tikrai paspartintų (įsigijimus – ELTA)“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Rupšys.

„Mes pirkimus kiek įmanoma spartiname, bet reikia suprasti, kad tuos pačius įsigijimus dabar spartina visos šalys. Yra tam tikros eilės. Svarbiausia, kad sutartys būtų sudaromos laiku ir įgyvendinamos, kad nebūtų nustūmimų į ateitį“, – akcentavo A. Anušauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją