„Labiau rūpinamės tais, kurie pusei metų išvyksta į misijas ir joks vakcinavimas jų ten gali nepasiekti. Tai jie yra pirmiausiai vakcinuojami, nors tai yra pavieniai kariai, jų skaičius iš tikrųjų nėra didelis: keturiolika ar keturiasdešimt bus po mėnesio“, – LRT radijui sakė A. Anušauskas.

Ministras taip pat informavo, kad kariai, artimiausiu metu turintys išvykti į misijas, jau yra paskiepyti.

„Mes iš savo patirties, neatskleidžiant konkrečių skaičių, galime pasakyti, kad vis dėlto kai kurios misijos negalėjo laiku įvykti dėl to, kad staiga atsirasdavo pavienių susirgimų. Todėl į misijas vykstančių karių vakcinavimas yra tikrai prioritetinis, nes mes neturime galimybių nugabenti kada norime į tas misijas už kelių tūkstančių kilometrų. Todėl vakcinavimo eiliškume yra padaryta tokia išimtis“, – akcentavo jis.

Visgi A. Anušauskas teigė, kad šauktinių, tarp kurių nuolatos fiksuojama užsikrėtimų atvejų, prioritetine tvarka skiepyti neplanuojama, nes, pasak jo, yra daug labiau pažeidžiamų visuomenės grupių. Pasak ministro, šauktinius planuojama skiepyti kartu su visais kariais, kurie šiuo metu yra dešimtoje skiepijamų visuomenės grupių eilėje.

„Kariai yra dešimtoje eilėje. Nors jų nėra tiek daug, tačiau bet kokiu atveju yra labiau pažeidžiamų kategorijų žmonių arba specialistų“, – patikino jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)