„Manau, kad labai gerai, jog ir Lietuva siūlo savo kandidatus. Mes žinome, kad mažų valstybių kandidatai kartais būna gerbiami dėl savo neutralios pozicijos, bet, kai aš žiūriu dabartinį tą geopolitinį paveikslą Europoje, argi yra politikų, kurie gali išlikti neutralūs Rusijos agresijos prieš Ukrainą atveju. Aš taip nemanau. Aš manau, visada reikia siūlyti, dalyvauti ir tai kelia ir šalies tam tikrą prestižą, nes tie kandidatai, kurie pripažįstami kaip kandidatai, jų tikrai nėra daug“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė ministras.

Kita vertus, ministas nelinkęs vertinti premjerės galimybių užimti šias pareigas.

„Manau, kad vertins kiti“, – nedaugžodžiavo jis.

ELTA primena, kad trečiadienį įtakingas verslo dienraštis „Financial Times“ Lietuvos premjerę paminėjo kaip vieną iš kandidatų pakeisti NATO generalinį sekretorių Jensą Stoltenbergą. Vis tik, pati I. Šimonytė tokias diskusijas komentuoti atsisako.

„Jokių komentarų šia tema. Jokių“, – interviu Eltai trečiadienį sakė premjerė.

Į tarptautinėje erdvėje pasirodžiusius pranešimus sureagavęs šalies vadovas Gitanas Nausėda teigė, kad I. Šimonytės kandidatūrą palaikytų. Vis tik, prezidentas I. Šimonytei palinkėjo šiuo metu susikoncentruoti į kitų metų biudžetą.

„Tačiau kol kas procesas yra tik prasidėjęs ir turbūt tikrai linkėčiau gerbiamai Ingridai šiuo metu koncentruotis į 2023 metų biudžeto klausimus, o tada mes žiūrėsime ir tikrai sveikinsime sprendimus, kurie bus susiję ne tik su pirmą kartą istorijoje moters paskyrimu į šias atsakingas pareigas, tačiau ir žmogaus, kuriam regiono saugumo situacija buvo žinoma ne iš vadovėlių, ne iš knygų, o iš realaus gyvenimo. Labai tikiuosi, kad taip ir atsitiks, ir tokie sprendimai bus priimti jau gana greitai“, – sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)