„Taip, artimiausiomis dienomis bus dar viena sutartis sudaryta su gamintoju Switchblade 600 tai yra koviniai dronai, 40 kilometrų koviniu atstumu veikiantys ir mes būsime pirmoji šalis pasaulyje (be JAV – BNS), kuri juos įsigys kitais metais, “ – interviu LRT teigė Arvydas Anušauskas.

Lietuva praėjusią savaitę pasirašė 495 mln. dolerių sutartį su Jungtinėmis Valstijomis (JAV) dėl HIMARS sistemų įsigijimo.

Preliminari sutarties vertė – apie 495 mln. JAV dolerių. Sutartį įgyvendins JAV įmonė „Lockheed Martin“. Perkama artilerijos raketų sistema yra suderinama su kitomis Lietuvos kariuomenės naudojamomis technologijomis, todėl ją bus lengviau integruoti į esamus gynybos planus ir taip didinti atgrasymą.

Komentuodamas pirmadienį prasidėjusį Rusijos prezidento vizitą į Baltarusiją, A. Anušauskas teigė, jog nors saugumo situacija regione nėra pasikeitusi, grėsmės yra neišnykusios.

„Šiuo metu saugumo situacija Lietuvoje ir visame mūsų regione, nėra pasikeitusi – kokia ji buvo prasidėjus karui (prieš Ukrainą – BNS), tokia ji ir yra (...). Šiuo metu konvencinio puolimo grėsmės prieš NATO valstybes nėra“, – sakė ministras.

„Nepaisant Rusijos patirtų nuostolių, dalį pajėgumu ji atstatė: ir Kaliningrado srityje. Taip, Baltarusijoje tos pajėgos yra mažesnės, negu buvo karo pradžioje, tačiau jau pora mėnesių ir jos vėl atsirado Baltarusijoje“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)