Sekmadienį vykstančiuose rinkimuose teisę balsuoti turi 1,9 mln. rinkėjų. Manoma, kad antrajame ture gali balsuoti šiek tiek mažiau rinkėjų, nei prieš dvi savaites. Iš anksto merų rinkimų antrajame ture jau balsavo 80 tūkst. 399 arba 4,11 proc. rinkėjų.

Nauji duomenys: iki 14 val. balsavo daugiau nei 20 proc. rinkėjų

Panašu, kad susidomėjimas tiesioginiais merų rinkimais išlieka ir antrajame ture.

VRK duomenimis, sekmadienį iki 14 val. jau balsavo daugiau nei 20 proc. rinkėjų – aktyvumas panašus į tą, kuris fiksuotas kovo 1 d. balsavime, mažesnis tik maždaug 4 procentiniais punktais.

Aktyviausiai balsuoja Varėnos, Visagino ir Akmenės rajonai – čia jau balsavo daugiau atitinkamai 28,88, 27,74 ir 27,62 proc. rinkėjų. Nedaug atsilieka Švenčionių ir Širvintų rajonai (27,07 ir 26,9 proc.).

Trijuose didžiuosiuose miestuose aktyvumas nėra įspūdingas. Vilniue iki 14 val. balsavo 21,12 proc. rinkėjų, Kaune - 24,45 proc. O Klaipėdos rodiklis, kaip ir pirmajame ture, yra vienas mažiausių visoje šalyje: vos 14,67 proc. Prasčiau atrodo tik Klaipėdos rajonas, kur iki 14 val. balsavo 12,57 proc. rinkėjų.

19-koje savivaldybių merai buvo išrinkti per pirmąjį turą, o Trakų rajone rinkimų rezultatai panaikinti dėl pažeidimų.

Sostinės Žirmūnų rinkimų apygardoje taip pat renkamas Seimo narys vietoje eurokomisaru tapusio socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio. Dėl parlamentaro mandato pakartotiniame balsavime varžysis du kandidatai – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Liberalų sąjūdžio atstovas Šarūnas Gustainis.

Šią savaitę iš anksto aktyviausiai balsuota Zarasų (10,67 proc.), Varėnos (9,91 proc.), Švenčionių (9,24 proc.) rajonuose, mažiausiai aktyvūs buvo Klaipėdos mieste gyvenantys rinkėjai, per tris dienas iš anksto čia balsavo vos 1,40 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių.

Policijos departamento duomenimis, atliekami trys ikiteisminiai tyrimai dėl įstatymų pažeidimų po pirmojo merų rinkimų turo.

Rinkėjų aktyvumas - nedaug mažesnis nei per pirmąjį turą

Rinkėjų aktyvumas sekmadienį antrajame ture renkant merus keturiasdešimtyje savivaldybių - nedaug mažesnis nei per pirmąjį turą.

Antrajame merų rinkimų ture iki 10 val. balsavo 5 proc. rinkėjų, tuo metu per pirmąjį turą bendras aktyvumas siekė 5,32 proc. rinkėjų.

Per tris išankstinio balsavimo dienas šią savaitę savo valią pareiškė dar 4,11 proc. rinkėjų, Kol kas nepaskelbta, kiek žmonių šeštadienį balsavo namie.

Vilniaus rinkėjai antrajame ture balsavo panašiai aktyviai kaip ir prieš dvi savaites. Iki 10 val. čia balsavo 4,52 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu pačiu metu savo valią buvo pareiškę 4,82 proc. rinkėjų.

Tuo metu Kauno miesto gyventojai rinkimuose buvo aktyvesni - iki 10 val. sekmadienį čia balsavo 5,43 proc. rinkėjų, prieš dvi savaites tokiu metu buvo 4,44 procento.

Klaipėdoje sekmadienį iki 10 val. savo valią pareiškė 3,08 proc. rinkėjų, per pirmąjį turą tokiu metu savo valią buvo pareiškę 3,47 proc. uostamiesčio gyventojų.