Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Socialdemokratų partijos deleguoti kandidatai turėtų laimėti aštuoniose savivaldybėse. Sekmadienį dėl merų pareigų iš viso kovojo 20 šios partijos kandidatų.

Taip pat vadovauti dar aštuonioms savivaldybėms turėtų ir Liberalų sąjūdžio kandidatai. Antrajame rinkimų ture iš viso dalyvavo 12 šios politinės jėgos kandidatų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelti kandidatai laimi šešiose savivaldybėse (kovoje 16-oje), Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) - penkiose (kovojo 7-iose). Darbo partijos atstovai laimi trijose savivaldybėse (kovojo 7-iose), kaip ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatai (kovojo 5-iose).

Rinkimų komitetų iškelti atstovai irgi laimi trijose savivaldybėse, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos - dvejose, į antrą turą buvo patekę penki šios partijos atstovai. Vieną merą turės Respublikonų partija, taip pat rinkimus laimėjo vienas savarankiškai išsikėlęs kandidatas.

Sekmadienį 40-yje Lietuvos savivaldybių vyko merų rinkimų antrasis turas. 19 merų buvo išrinkti jau pirmajame ture, o Trakų rajone rinkimų rezultatai anuliuoti dėl šiurkščių pažeidimų.