Dėl politiko ligos nukėlus posėdį, neteko liudyti antradienį į teismą atvykusiam buvusiam Vilniaus merui Artūrui Zuokui, BNS sakė teismo atstovas spaudai Audris Kutrevičius.

A.Zuoką ir kitą buvusį Vilniaus merą, dabar europarlamentaro pareigas einantį Rolandą Paksą teismas šioje byloje kvietė liudyti antrą kartą. Pirmąjį kvietimą jie abu ignoravo.

Šioje byloje kyšininkavimu kaltinami Vilniaus politikai Audrius Butkevičius ir G.Kazakas. A.Butkevičius jau yra davęs parodymus, tuo metu G.Kazakas parodymus žada duoti po liudytojų apklausų.

G.Kazaką ketinta apklausti teismo posėdyje spalio pabaigoje, tačiau jis tuomet paprašė pakartotinai pakviesti liudyti R.Paksą ir A.Zuoką. Anot G.Kazako, abu jie yra susiję su byla.

Teisėsaugos pareigūnai G.Kazako ir A.Butkevičiaus baudžiamąją bylą baigė tirti ir teismui perdavė 2008 metų gruodžio pabaigoje.

A.Butkevičiui inkriminuojamas vienas galimas papirkimo epizodas, G.Kazakui kaltinimas pateiktas pagal keturias nusikalstamas veikas dėl papirkimo.

G.Kazakas kaltinamas prašęs savivaldybės tarybos narį konservatorių Vidą Urbonavičių paveikti savivaldybės Privatizavimo komisijos narę konservatorę Birutę Galinienę dėl palankaus sprendimo vienai "Rubicon group" koncerno įmonių ir už tai esą siūlęs 10 tūkst. litų kyšį. Kitąkart kyšį neva siūlęs už tai, kad bendrovė "Corp-management" būtų atleista nuo 2 mln. litų delspinigių.

Įtariama, kad buvęs "tvarkietis" A.Butkevičius konservatoriui V.Urbonavičiui 2007 metų rugpjūčio pabaigoje savo kabinete savivaldybės pastate davė 5 tūkst. litų kyšį, kad šis balsuotų už buvusio "tvarkiečio" Olego Gluchovo skyrimą sutarties su bendrovės "Vilniaus pramogų parkas" vykdymo priežiūros komisijos pirmininku.

Kyšininkavimu įtariamo buvusio Vilniaus miesto vicemero Evaldo Lementausko byla taip pat nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme. Jis irgi įtariamas kyšininkavimu.