Koronaviruso prevencijai ir gydymui politikas išrinko mineralinį vandenį „Upas“, kurį gamina įmonė, glaudžiai susijusi su Darbo partijos vedlio vaikais.

Informacija apie „antikovidinio vandens“ gamintojus ir jų sąsajas su politiko šeima socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo Kėdainių savivaldybės Tarybos narė, atstovaujanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Karolina Štelmokaitė.

„Pagalvojau keletą valandų skirti išsiaiškinti, kas gi slypi už Viktoro Uspaskicho plačiai išreklamuotos „antikovidinio vandens“ akcijos – lengvas garsiausio Kėdainių politinio veikėjo pamišimas ar itin ciniškas būdas lengvai užsidirbti?“, – rašė moteris.

Išsiaiškino gamintoją

„Mes gavome energetinį šio viruso kodą iš kinų ir sukūrėme COVID-19 eliminavimo programą. Sukūrėme aparatą, kuris struktūrizuoja vandenį pagal Masaru Emoto metodą. Toks vanduo sukuria ląstelinį imunitetą ir paruošia organizmą kovai su COVID-19. Jau dabar šitas vanduo pakrautas įveikti 6 koronaviruso atmainas“, – socialinėje erdvėje pirmadienį skelbė politikas.

Kėdainių savivaldybės Tarybos narė savo „Facebook“ paskyroje tikino pažįstanti keletą žmonių, kurie iš V. Uspaskicho jau gavo šio „stebuklingo“ vandens, todėl paprašė atsiųsti buteliuko nuotraukas. O jose buvo užfiksuotas mineralinis vanduo „Upas“, išgaunamas Rokiškyje esančiame gręžinyje, kurį gamina UAB „Lamikara“, registruota taip pat Rokiškyje. Tiesa, politikė pastebėjo, kad prie Darbo partijos lyderio žinutės apie „stebuklingą“ vandenį kaip platintojai nurodyti ne tik Darbo partijos politikai, bet ir „Lamikaros“ bendrovės el. paštas užsakymams.

„Taigi, judėkime link Rokiškio bendrovės „Lamikara“. Surandu, kad joje dirbantis buvęs Rokiškio r. meras Antanas Vagonis savo feisbuko puslapyje nuo šio rudens gausiai reklamuoja mineralinį vandenį „Upas“, (vienur be ilgosios, kitur su ilgąja Ū) kuris nuo šio rudens pradėtas gaminti Rokiškyje iš jau seniai egzistuojančio mineralinio vandens gręžinio.

Iš įvairių postų, taip pat straipsnių vietinėje spaudoje galima sužinoti, kad idėja imtis mineralinio vandens verslo Rokiškyje gyvavo jau kelis dešimtmečius, tam dar 1991 m. buvo įkurta UAB „Sartai“, kuriai vadovavo Pranas Blažys (girdėta pavardė), bet verslas neįsisuko tol, reikalų neperėmė jau minėta „Lamiraka“. Ledai, akivaizdu, spurtavo šį rudenį ir į nedidelę Lietuvos rinką, šalia jau žinomų mineralinio vandens vardų atėjo iš Upo grežinio išgaunamas vanduo „Upas“. Iki vakar vakaro jis buvo praktiškai nežinomas…

Beje, užsisakydami vandens per Darbo partijos platintojus, gausite jo už trigubai didesnę kainą. Kaip minėta, Viktoras parduoda jums pusę litro už 1.5 euro, bet kai kuriose Rokiškio parduotuvėse galite jį nusipirkti vos už 0.36 eur., tai yra penkis kartus pigiau. Čia, mano manymu, priemoka už kvailumą. Norintys nusipirkti „stebuklingo vandens“ ne Vyktaro o rokiškėnų kaina, važiuokit po karantino į Rokiškį, kur jis platinamas vietos parduotuvėse“, – žinute dalijosi K. Štelmokaitė.

Akcininkai – V. Uspaskicho vaikai?

K. Štelmokaitė savo įraše nurodė, kad informacijos apie UAB „Lamikaros“, gaminančios V. Uspaskicho reklamuotą vandenį, steigėjus rasti buvo neįmanoma. Tačiau išaiškėjo, kad pagrindinė UAB „Lamikaros“ akcininkė yra įmonė, kurią valdo Darbo partijos lyderio vaikai.

Viktoras Uspaskichas

„Einam toliau – žiūrim, kas šiuo metu yra UAB „Lamikaros“ akcininkai. O jie, Registrų centro duomenimis, bendrovė „Edvervita“, registruota Kėdainiuose, Didžiojoje g., valdanti 90% bendrovės akcijų. Kitą 10% valdo Dalia G. Kėdainiečiai žino, kad „Edvervitos“ įmonė yra glaudžiai susijusi su Viktoru Uspaskichu, bendrovės valdybai vadovauja ilgametis Viktoro bendražygis ir dešinioji ranka Juozas Gaidamavičius, tik visai neseniai pasitraukęs iš aktyvios politikos Darbo partijos narys (beje, atsistatydinusį Gaidamavičių Kėdainių r. savivaldybės taryboje pakeitė Indrė Fiodorova, kuri, anot Viktoro skelbimo, yra vandens „platintoja“ Kėdainiuose).

O jau kad visiems viskas visiškai būtų aišku, tai klausiam Registrų centro, kas yra „Edvervitos“ akcininkai – ogi, Julija ir Eduardas Uspaskichai, Viktoro vaikai iš pirmosios santuokos, registruoti Baltarusijoje!!! Jie valdo po 50 proc. akcijų“, – informacija pasidalijo K. Štelmokaitė.