Aukštas pareigūnas trečiadienį "Lietuvos rytui" pareiškė, kad bandomas sukurti įspūdis, jog politikai žinių apie galimas Kęstučio Jucevičiaus nuodėmes pasisėmė STT, klaidingas:

"Šią informaciją mes patys antradienį išgirdome iš komisijos. Tačiau išaiškėjus naujoms aplinkybėms, turėsime papildyti tyrimą. Kol kas nieko nežinome, ar tai tikrai slapti dokumentai, ar tiesiog nesutampa slaptų dokumentų statistiniai duomenys".

Ligitas Kernagis vakar taip pat pareiškė, kad jo vadovaujama komisija nustatė, jog Raimundas Palaitis pažeidė Vyriausybės nutarimą, nes į teisėsaugos institucijas dėl K. Jucevičiaus esą kreipėsi pirma laiko, nesulaukęs, kol po konkurso praeis trys dienos.

Bet, kaip rašoma dienraštyje, Ž. Pacevičiaus paaiškinimu ministras jokių procedūrų nepažeidė: "Įstatymai numato, kad kandidatūros gali būti tikrinamos ir prieš konkursą. Tokiu atveju mums dar geriau".

Vėliau STT išplatino informaciją, kad STT direktorius, teigdamas, jog „įstatymai numato, kad kandidatūros gali būti tikrinamos ir prieš konkursą“, vadovavosi Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymo 9 straipsnio nuostatomis. Šis įstatymo straipsnis nustato informacijos apie asmenį, siekiantį eiti arba einantį pareigas valstybės ar savivaldybės įstaigoje ar įmonėje, pateikimo tvarką ir pagrindus.

Tarnybos teigimu, STT nevertina, ar vidaus reikalų ministras pažeidė LR Vyriausybės nutarimo dėl konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos nuostatas.