K. Jucevičiui nesutikus atsistatydinti pačiam, laikinai vidaus reikalų ministro pareigas einančiam Raimondui Šukiui siūloma K. Jucevičių atleisti iš pareigų.

„Paaiškėjus šiems faktams, komisija ragina K. Jucevičių pačiam skubiai atsistatydinti iš FNTT vadovo pareigų. K. Jucevičiui neatsistatydinus, komisija ragina laikinai einantį vidaus reikalų ministro pareigas R. Šukį jį atstatydinti“, - teigiama komisijos išvadose, nors tokiam griežtam siūlymui prieštaravo keletas jos narių.

Raštą apie tai, jog FNTT apie jį neturi neigiamos informacijos K. Jucevičius pasirašė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT). Minėta informacija teikiama, kad galima būtų įvertinti, ar nėra kliūčių asmeniui eiti atitinkamas pareigas.

Pats K. Jucevičius neneigia pasirašęs po minėtu dokumentu, tačiau tvirtina neturėjęs kitos išeities. Esą tą pačią dieną laikinai FNTT vadovo pareigas ėjęs Antanas Montvydas šių pareigų neteko, o FNTT direktoriaus pavaduotojo, taip pat galinčio pasirašyti tokius dokumentus, pareigybė buvo neužimta. Anot K. Jucevičiaus, tądien jis vienintelis galėjo pasirašyti STT perduotą raštą.

Dėl minėto rašto pasirašymo tyrimo ėmėsi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Komisija: K.Jucevičius nuslėpė informaciją apie tarnybinį patikrinimą

Antikorupcijos komisija antradienį paskelbė savo išvadą dėl K. Jucevičiaus bei buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio veiksmų, taip pat įvertino prezidentės Dalios Grybauskaitės atsakymus komisijai.

Kaip savo išvadoje konstatavo komisija, pasirašydamas raštą STT K. Jucevičius nuslėpė, kad 2011 m. balandžio 27 d. tuometinio FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus pavedimu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl įslaptintos informacijos administravimo Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriuje, mat įtarta, kad K. Jucevičius dėl savo aplaidumo ir neveikimo yra padaręs tęstinį tarnybinį nusižengimą.

Tęstinis nusižengimas reiškia, kad K. Jucevičius nuo 2005 m. iki 2011 m. esą neužtikrino įslaptintų dokumentų patikrinimo ir tinkamo jų administravimo, tačiau patikrinimą atlikę asmenys pasiūlė K. Jucevičiaus nebausti ir vertinti jį eilinės atestacijos metu, nes dėl aplaidumo nekilo jokių pasekmių, o pats K. Jucevičius buvo charakterizuojamas teigiamai.

K. Jucevičius FNTT anksčiau ėjo Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriaus viršininko pareigas.

Antikorupcijos komisija taip pat apkaltino K. Jucevičių melu per spaudos konferenciją, kai jis neigė savo tarnybinį aplaidumą, sakydamas, kad jo patikrinimas FNTT nebuvo susietas su jo veikla.

Apie tarnybinį patikrinimą bei jo eigą komisijos narius informavo ir antradienį posėdyje dalyvavęs atleistasis FNTT direktoriaus pavaduotojas V. Giržadas.

Vėl kritikuotas R. Palaitis

Antikorupcijos komisija vėl ėmėsi ir kritikos buvusiam vidaus reikalų ministrui R. Palaičiui. Ji sako, kad politikas dėjo visas pastangas, kad į FNTT direktoriaus pareigas būtų skiriamas K. Jucevičius, ir numojo ranka į Antikorupcijos komisijos pastabas bei informaciją dėl tarnybinio patikrinimo.

Komisija teigia, kad R. Palaitis, skirdamas K. Jucevičių FNTT vadovu, turėjo STT informaciją apie prieš K. Jucevičių atliktą patikrinimą. Maža to, jis kritikuojamas, jog anksčiau yra išsakęs apgailestavimą, neva konkursą vadovauti FNTT laimėjo V. Gailius.

„R. Palaitis viešai išsakė šališkus apgailestavimus, kad 2010 m. konkursą į FNTT vadovo pareigas laimėjo ne K. Jucevičius, o V. Gailius“, - teigiama komisijos išvadoje.

Liberalcentristas kaltinamas 2010 m. sudaręs sąlygas pretendentams užimti FNTT direktoriaus postą užsienio kalbos egzaminą laikyti rusų kalba – esą tai buvo naudinga tik K. Jucevičiui.

„R. Palaičio veiksmai atleidžiant buvusį FNTT vadovą V. Gailių iš užimamų pareigų buvo šališki“, - sakoma komisijos išvadoje. Joje taip pat sakoma, jog dar tuo metu, kai FNTT vadovo pareigas paliko Romualdas Boreika, R. Palaitis esą siekė, kad FNTT vadovautų K. Jucevičius – tai neva galėjo būti viena priežasčių atleisti V. Gailių.

DELFI primena, kad K. Jucevičius nuolatinio FNTT vadovo poste pakeitė vasarį atleistą V. Gailių. Pastarasis pareigūnas kartu su savo pavaduotoju Vytautu Giržadu buvo atleistas jau atsistatydinusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio. Po šio ministro sprendimo prasidėjo valdančiosios koalicijos krizė, kuri kiek nuslopo R. Palaičiui atsistatydinus.

Šiuo metu vidaus reikalų ministro postas kol kas laisvas, tuo tarpu atleistus pareigūnus ginantys konservatoriai siekia atleisti iš pareigų naują FNTT vadovą K. Jucevičių.