„Turim teigiamą atsakymą vienai gyventojai. Labai nemaloni situacija“, – BNS sakė Antavilių pensionato atstovė.

„Vakar (pirmadienį) dėl kitų požymių, visiškai nesusijusių su koronavirusu, buvo iškviesta greitoji pagalba ir moteris buvo nuvežta į ligoninę. Ten buvo atliktas tyrimas, o gautas atsakymas – teigiamas. Dabar ji pervežta į Santaros klinikų Infekcinių ligų skyrių“, – pridūrė ji.

Pasak B. Šarakauskienės, pensionato gyventojai profilaktiškai dar kol kas testuoti nepradėti.

„Vakar buvo manymas, kad nereikia skubėti, nes dar per anksti – gali būti neigiami rezultatai, o už kelių dienų jau pasirodytų, kad jie – teigiami. Bet dabar, matyt, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras spręs, kad kuo skubiau tą daryti“, – sakė ji.

„Tikėtina, kad šiandien bus pradėta testuoti. Jau vakar apžiūrėtos patalpos buvo, aptarta, kur galima testuoti, mes esame pasiruošę tam“, – kalbėjo B. Šarakauskienė.

Anot pensionato atstovės, koronavirusas patvirtintas globotinei, prižiūrimai skyriuje, kuriame dirbo abi koronavirusu užsikrėtusios slaugytojos.

„Gyventojai iš tų skyrių, kur dirbo užsikrėtusios darbuotojos, jie nekarščiuoja, nėra kitų simptomų. (...) Jai yra apie 50 metų, tačiau turi sunkią įgimtą negalią“, – teigė B. Šarakauskienė.

Pasak jos, dėl koronaviruso jau atsakymus gavo 123 darbuotojai, naujų atvejų nepatvirtinta.

„Kiti dar laukia atsakymų, keli dar testuosis šiandien. Tikėtina, kad bus viskas gerai, bet darbuotojai labai panikuoja“, – kalbėjo pensionato atstovė.

Balandžio viduryje B. Šarakauskienė teigė, kad Antavilių pensionate sąlytį su koronaviruso židiniu Nemenčinėje tapusios siuvimo įmonės „Vilnika“ darbuotojais turėjo šeši asmenys, jie išleisti atostogų, yra saviizoliacijoje.

„Jų tyrimų rezultatai yra neigiami“, – pirmadienį sakė ji.

Per penkis tūkstančius gyventojų turintis Vilniaus rajono Nemenčinės miestelis balandžio viduryje buvo uždarytas dėl koronaviruso plitimo grėsmės.

Atvykimas ir išvykimas iš Nemenčinės buvo apribotas iki balandžio 24 dienos imtinai.

Antavilių pensionatas nuo Nemenčinės nutolęs maždaug 10 kilometrų. Iš viso pensionate dirba 152 asmenys, prižiūrimi – 292 žmonės.