„Situacija tokia, kad sekmadienį, balandžio 25 dieną, mes sužinojome, kad yra antras atvejis COVID-19 teigiamas mūsų darbuotojai patvirtintas. Šiuo metu su teigiamais testais yra dvi darbuotojos. Jos nedirba, yra saviizoliacijoje“, – BNS pirmadienį sakė B. Šarakauskienė.

Anot jos, be jų saviizoliacijoje taip pat yra dar aštuoni pensionato darbuotojai, turėję sąlyti su užsikrėtusiomis moterimis.

„Teoriškai su jomis kontaktavo ir asmenys, prižiūrimi dviejuose skyriuose. Viename skyriuje, kuriame ir dirbo abi darbuotojos, yra 42 gyventojai, bet ta pirmoji, kuri gavo teigiamą atsakymą, tai praėjusią savaitę ji dirbo ir kitame skyriuje. Jame yra 49 gyventojai. Iš viso galbūt turėjo kontaktą su 91 gyventoju“, – kalbėjo pensionato atstovė.

Kaip teigia B. Šarakauskienė, profilaktiškai patikrinta apie 100 darbuotojų.

„Likę darbuotojai yra vežami į Valakampių paplūdimyje esantį patikros punktą. Ten atlieka jiems testus. Šiandien pabaigsim testuoti visus darbuotojus“, – sakė ji.

Saviizoliacijoje esančių aštuonių asmenų testo rezultatai – neigiami, tačiau, kaip sako pensionato atstovė, jie vis tiek turi būti saviizoliacijoje.

„Turi būti (izoliuoti - BNS), nes kontaktavo. Jiems bus daromi pakartotiniai testai“, – teigė B. Šarakauskienė.