Po atidarymo šventės ant Medvėgalio piliakalnio Šiauduvos kultūros namuose rengiamas seminaras „Vietinės bendruomenės ir piliakalniai: bendrakultūrinis ryšys ir tradicijos“, pranešė Etninės kultūros globos taryba.

Universitetų ir kitų mokslo įstaigų mokslininkai bei istorijos ir etninės kultūros puoselėtojai, tautinių ir istorinių drabužių gamintojai seminare dalysis sukaupta teorine ir gyvąja patirtimi.

„Piliakalniai yra baltų kultūros ir ankstyvosios Lietuvos valstybės simbolis, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstybingumo liudijimas ir tautinio atgimimo sąjūdžio įkvėpimo šaltinis. Tautinis drabužis yra viena iš etninio tapatumo ir nacionalinės kultūros išraiškos formų. Viliamės, kad šis seminaras padės geriau suvokti baltų (aisčių) paveldą, įkvėps pasididžiavimą mūsų protėvių palikimu, bus įžanga į modernios Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimą“, – sako vienas iš renginio rengėjų Etninės kultūros globos tarybos pirmininkas Virginijus Jocys.

2017-uosius Seimas yra paskelbęs Tautinio kostiumo, Piliakalnių, Lietuvių kalbos kultūros, Algirdo Juliaus Greimo, Ievos Simonaitytės, Kazio Bradūno, Sporto ir Reformacijos metais.