Prezidento vyriausiojo patarėjo iš Ekonomikos ir socialinės politikos grupės Simono Krėpštos teigimu, šalies vadovui paliko gerą įspūdį M. Navickienės srities, į kurią ji yra deleguojama, išmanymas. Atkreiptas dėmesys, kad kandidatė yra sukaupusi patirtį dirbdama Seime.

Pasak šalies vadovo patarėjo, džiugu, kad kandidatė demonstruoja ryžtą, jeigu būtų paskirta, mažinti santykinį skurdą, skirti daug dėmesio socialinėms paslaugoms, kurių lygis ir kokybė šiuo metu netenkina, planuoja gerinti darbo ir laisvalaikio balansą, ypač šeimoms, turinčioms vaikų.

Prezidentas akcentavo, kad svarbu spręsti pensijų klausimą, mažinti pajamų nelygybę ir pasiekti Europos Sąjungos vidurkį.

„Prezidentas yra indikavęs, kad turime siekti pokyčio ir proveržio šioje (pensijų) srityje, nes pakeitimo norma (santykis tarp vidutinės pensijos ir vidutinio atlyginimo) šiuo metu yra per žema, siekia apie 43 proc., ir per artimiausius keletą metų turėtų nuosekliai ir tvariai pasiekti bent 50 procentų“, – sakė S. Krėpšta.

Prezidento nuomone, Lietuva nuo pat nepriklausomybės laikotarpio ir per pastaruosius keletą dešimtmečių pasiekė įspūdingų rezultatų ekonomikos augimo srityje, tačiau reikia konstatuoti, kad socialinės atskirties ir pajamų nelygybės klausimais vis dar gerokai atsiliekame nuo Vakarų Europos standarto. Šiose srityse proveržis tikrai labai reikalingas per ateinančius ketverius metus. Tokią šalies vadovo poziciją perdavė jo patarėjas.

„Susitikime buvo išsamiai aptartas ne vienas labai svarbus klausimas. Ši ministerija apima labai daug sričių ir yra vienas iš pagrindinių polių, ant kurių stovi gerovės valstybė“, – pabrėžė S. Krėpšta.

Viešumoje buvo pasirodęs liudijimas, kad, pavyzdžiui, su kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus Arūnu Dulkiu prieš oficialų susitikimą su šalies vadovu buvo susitikę net šeši jo patarėjai. S. Krėpšta patikino, kad rengiami visų kandidatų susitikimai su prezidento patarėjų korpusu.

„Prezidentas skiria labai didelį dėmesį kandidatų atrankai, diskusijoms su kandidatais. Jos susideda iš dviejų dalių – iš pradžių mes susitinkame plačiame patarėjų rate, tai yra daroma su visais kandidatais. Turime labai išsamių pokalbių apie pagrindines problemas kiekvienoje srityje, apie konkrečius būdus jas spręsti, (…) vėliau – susitikimas su prezidentu ir išsamus pokalbis. Be to, turime daug kitų procesų: žiūrime, kokie yra pasiekti rezultatai, koks išsilavinimas, darbinė patirtis, kalbamės su socialiniais partneriais“, – aiškino S. Krėpšta.

Vaiko pinigų tvarkos keisti neplanuoja

Kandidatė į ministres teigė per susitikimą pristačiusi pagrindinius principus, kuriais vadovautųsi darbe.

„Pagrindinė mintis, kuri buvo išsakyta, – labai siekčiau ir norėčiau, kad Lietuva turėtų tikslą, jog joje nebeliktų nematomų, nepastebimų žmonių. Šitas tikslas turėtų suvienyti visus socialinės srities darbuotojus. Tam mes turėtume labiau matyti ir pačius darbuotojus, jų kompetencijas, darbo sąlygas ir užmokestį. Tie žmonės, kurie tiesiogiai padeda kovoti su socialine atskirtimi ir skurdu, taip pat turėtų būti pastebėti“, – kalbėjo M. Navickienė.

Pasak jos, norint sumažinti santykinio skurdo riziką, didžiausios pastangos turi būti sutelktos į tas grupes, kurių rodikliai žymiai skiriasi nuo vidurkio.

„Tai yra neįgalieji, mamos, auginančios vaikus, žmonės, slaugantys savo artimuosius, pensininkai, ypač vieniši. (…) Daug kalbėjome, kad ieškosime biudžeto galimybių ir nekeisime vaiko pinigų bei kitų išmokų, kurios yra suplanuotos mūsų biudžetuose, išlaikysime stabilumą, pasitikėjimą sistema.

Į ateitį planuosime įgalinimo priemones, kurios padėtų užtikrinti geresnes darbo ir šeimos įsipareigojimo galimybes. Nemažai kalbėjome, kaip žmonės galėtų greičiau grįžti į darbo rinką“, – sakė M. Navickienė.

Kandidate į šią poziciją laikoma nebe pirmi metai

39 metų TS-LKD atstovė M. Navickienė filosofijos bakalauro laipsnį įgijo Vilniaus universitete. 2005 m. Mykolo Romerio universitete įgijo mokesčių administravimo magistro laipsnį.

Į TS-LKD įstojo 2011 metais, į Seimą pateko 2016 metais.

Nuo 2016 m. – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė į Socialinės apsaugos ir darbo ministro postą.

Ji – viena iš asociacijos „Neužmiršk“ steigėjų.

Yra ištekėjusi ir turi dvi dukras – Elžbietą ir Patriciją.