Ant dviračio sėsti ketinantis Lietuvos krikščionių demokratų (LKD) pirmininkas Valentinas Stundys teigia, kad "šis žygis - ne tik istorinių asmenybių pagerbimas, bet ir reikšminga pilietinė akcija, žadinanti Lietuvos žmonių atsakomybę už savo valstybės raidą".

Žygio metu aplankomose vietovėse krikdemai ketina organizuoti įvairius renginius, sukakčių paminėjimus, akademines paskaitas. Jie ketina aplankyti istoriškai reikšmingas vietoves ir rinkti šalies gyventojų parašus, kreipiantis į Seimo narius su prašymu savo veikloje didesnį dėmesį skirti moralios politikos principams bei laikytis atsakomybės. Surinktus parašus planuojama perduoti Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui.

Žygio dalyviai per dvi savaites turėtų numinti per 1200 km. Pirmąsias šešias dienas dviratininkai važiuos kartu, o Kėdainių rajone, Dotnuvoje, kur valdant krikščionims demokratams 1924 m. buvo įsteigta Dotnuvos žemės ūkio akademija, žygio dalyviai pasidalins į dvi grupes: vieni pasuks Žemaitijos pusėn, kiti - Aukštaitijos, o prieš paskutinę žygio dieną susitiks Vepriuose ir kartu rugpjūčio 12 d. grįš į Vilnių.

Penktadienį Signatarų namuose Vilniuje prasidėsiančio Krikščionių demokratų partijos dviračių žygio šūkis ir moto: "Semiuosi iš praeities stiprybės, kad kurčiau ateities Lietuvą!"

Žygio organizatoriai primena, kad 2005 metai - Lietuvai reikšmingų sukakčių metai, nes minime Nepriklausomybės atkūrimo kovo 11 d. 15-ąsias metines, Lietuvos kariuomenės atkūrimo 15-ąsias metines, Steigiamojo Seimo suvažiavimo 85-metį, Didžiojo Vilniaus Seimo 100-metį. Lietuvos Seimas 2005-uosius metus yra paskelbęs Didžiojo Vilniaus Seimo ir parlamentinės tradicijos metais.

Pasak žygio vadovo, Lietuvos krikščionių demokratų jaunimo sekcijos pirmininko Mindaugo Lingės, šio žygio organizaciniai partneriai yra VšĮ "Tėvynės sargas", VšĮ "Pro Patria", asociacija "Už pilietinę visuomenę". Žygį parėmė Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija, JAV veikiantys "Tautos fondas" bei Popiežiaus Leono XIII literatūros fondas.