Tik atvertus bylą paaiškėjo ir ekspertizės išvados – mergina buvo ne tik išžaginta ir nužudyta, bet ir išniekinta po mirties. Anksčiau Anglijos pareigūnai kalbėjo tik apie išžaginimą ir nužudymą.

Teismo posėdžių metu nuskambėjo ir daugiau ekspertizės duomenų – ant mergaitės buvo rasta patėvio DNR, tačiau kiekis toks nedidelis, kad specialistai pažymėjo, jog jo galėjo atsirasti tik dėl to, kad mergina ir patėvis naudojosi ta pačia skalbinių dėže ir ta pačia skalbimo mašina.

Ir nors net mama teismui patvirtino, kad jos nepilnametė dukra vartodavo alkoholį ir neleistinas medžiagas, tyrimai parodė, kad prieš pat mirtį ji nieko nevartojo, nors tyrimai nebuvo neigiami.

Vienintelis įtariamasis - lemtingą vakarą su mergina parke susitikęs šešiolikmetis, kurio tapatybė neatskleidžiama. BBC žiniomis, vaikinas atsisako duoti parodymus teismui.

Šešiolikmetis iki šiol neigia savo kaltę, pripažįsta tik tai, kad su keturiolikmete intymiai santykiavo, tačiau esą tai darė abipusiu sutarimu.

Spėjo atsiprašyti mamos ir patėvio

Nepilnametės mama teisme apie savo dukrą kalbėjo atvirai: „Ji rūkė, miegojo su vaikinais, rūkė žolę. Ji gėrė. Ji buvo labai blogas vaikas“. Vis dėlto, teisme nuskambėjo ir asmeninės žinutės, kurias, kaip skelbia leidinys „Express & Star“, nepilnametė siuntė savo mamai ir patėviui – mergina teigė suprantanti savo klaidas ir spėjo atsiprašyti.

„Tėti, noriu atsiprašyti už viską, ką padariau Vulverhamptone. Pažadu, kad daugiau nebebendrauti su ta kompanija ir daugiau nebesielgti taip, kaip elgiausi gyvendama kartu. Prašau, atleisk man“, – savo patėviui, su kuriuo kartu gyveno Anglijoje, rašė nepilnametė.

Viktorija

Tuo metu, kai buvo išsiųsta ši žinutė, nepilnametė gyveno su savo tėčiu Airijoje. Ten mama dukrą buvo išsiuntusi keliems mėnesiams, nes suprato, kad nebegali susitvarkyti su maištaujančia paaugle.

Balandžio 6, likus mažiau nei savaitei iki kraupaus įvykio, mergina žinutę siuntė ir savo mamai. Tuo metu keturiolikmetė buvo grįžusi į Angliją ir vėl bendravo su tais draugais, kuriuos teigė paliksianti.

„Šiąnakt liksiu su savo draugais. Man viskas gerai, esu saugi. Pasakyk policijos pareigūnams, kad neieškotų manęs. Aš saugi“, – mamai rašė keturiolikmetė.

Pareigūnai rinko ir merginos daiktus, ir dantis

Merginą užpuolikas išžagino ir nužudė vidurnaktį parke, netoli namų, kuriuose ji gyveno kartu su mama ir patėviu.

Jau anksčiau pareigūnai skelbė, kad mergina mirė nuo daugybinių smūgių buku daiktu į galvą. Pareigūnai suskaičiavo, kad smūgių buvo daugiau nei dvidešimt.

Nepilnametės kūną parke rado ryte šunį vedžiojęs vietinis vyras, kuris iš pradžių pagalvojo, kad kažkas nejuokingai papokštavo ir ant suoliuko paliko pripučiamą lėlę. Tik vėliau, grįždamas atgal, jis pamatė, kad tai – žmogaus kūnas.

Atvykę pareigūnai surinko visus daiktus, kurie galimai priklausė merginai. Prie jos buvo rastas žiebtuvėlis, gabalėlis kramtomos gumos, namų raktai ir laiškas dėl medicininės patikros. Pareigūnai po suoliuku rado jos dantį, kito nulaužto danties dalį rado paviljone, kuriame, kaip teigia pareigūnai, mergina ir buvo nužudyta.

Paviljone buvo rasti ir merginai priklausę auskarai – vienas ant žemės, kitas – už suoliuko. Paviljone buvo ir merginai priklausiusi balta kepurėlė su snapeliu.

Pareigūnai apieškojo ir parke esantį tvenkinį – jame rado merginos telefoną, o baltus džinsus su apatinėmis kelnaitėmis jų kišenėje – netoli esančioje šiukšliadėžėje, skelbia leidinys „Express & Star“.

Rožiniai merginos batai taip pat buvo rasti šalia suoliuko, prie kurio buvo rastas paauglės kūnas.

Viktorija

Motina: ji kėlė labai daug rūpesčių

Nužudytos nepilnametės motina Vulverhamptono Teismo prisiekusiesiems taip pat papasakojo apie sunkumus, kuriems jai su vyru teko patirti, siekiant suvaldyti maištaujančią paauglę, kuri vis bėgdavo iš namų, skelbia „Express & Star“.

K. Valantinienė pripažino, kad praėjusių metų gruodį pranešusi policijai apie išdaužtą jos namų, esančių Whitmore Reans rajone, Mostyn gatvėje, langą, ji pasakė: „Supraskite, esu išsigandusi, bijau būti savo namuose. Turiu didelių problemų su savo dukra, tas vaikas kelia didelių rūpesčių. Ji rūko, miega su vaikinais, rūko žolę. Ji geria. Ji yra labai blogas vaikas.“

Tuo pat metu nepilnametė Viktorija ėmė praleidinėti pamokas mokykloje: jos lankomumas nuo 90 proc. nukrito iki 78 proc., ir tėvams buvo pasakyta, kad reikia imtis griežtų priemonių. Sklido gandai, kad Viktorija iki 4 ryto leisdavo laiką su vyresniais vyrais iš Rytų Europos.

Motina ir patėvis buvo išsiuntę mergaitę į Airiją pas biologinį tėvą, kur ji liko iki vasario mėnesio, bet grįžusi po dviejų savaičių vėl pabėgo iš namų.

Kai kažkada apie kovo 11 d. ji grįžo namo, supykusi motina sudegino paauglės drabužius ir atėmė išmanųjį telefoną. Motina patvirtino, kad vėliau tą dieną dukra pavogė jos banko kortelę, išsiėmė 250 svarų (apytikriai 277 EUR) ir dingo šešioms dienoms.

Moteris taip pat patvirtino, kad jos dukra, kuri pirmą kartą su socialiniais darbuotojais susitiko praėjusių metų birželį, pabėgusi iš namų užblokuodavo savo motiną visuose socialiniuose tinkluose, kad ši negalėtų su ja susisiekti.

Motina prisipažino, kad jai nepatiko slovakas vaikinas, su kuriuo jos dukra pradėjo susitikinėti praeitą rudenį.

„Jis buvo grubus, šiurkštus ir nemalonus, – pasakojo moteris. – Jis jai darė blogą įtaką. Mūsų automobiliui buvo supjaustytos padangos ir išdaužyti langai. Bijojome ne tik dėl dukros, bet ir dėl savo saugumo.“