Motina: ji kėlė labai daug rūpesčių

Nužudytos nepilnametės motina Vulverhamptono Teismo prisiekusiesiems taip pat papasakojo apie sunkumus, kuriems jai su vyru teko patirti, siekiant suvaldyti maištaujančią paauglę, kuri vis bėgdavo iš namų, skelbia „Express & Star“.

Motina pripažino, kad praėjusių metų gruodį pranešusi policijai apie išdaužtą jos namų, esančių Whitmore Reans rajone, Mostyn gatvėje, langą, ji pasakė: „Supraskite, esu išsigandusi, bijau būti savo namuose. Turiu didelių problemų su savo dukra, tas vaikas kelia didelių rūpesčių. Ji rūko, miega su vaikinais, rūko žolę. Ji geria. Ji yra labai blogas vaikas.“

Tuo pat metu nepilnametė Viktorija ėmė praleidinėti pamokas mokykloje: jos lankomumas nuo 90 proc. nukrito iki 78 proc., ir tėvams buvo pasakyta, kad reikia imtis griežtų priemonių. Sklido gandai, kad Viktorija iki 4 ryto leisdavo laiką su vyresniais vyrais iš Rytų Europos.

Motina ir patėvis buvo išsiuntę mergaitę į Airiją pas biologinį tėvą, kur ji liko iki vasario mėnesio, bet grįžusi po dviejų savaičių vėl pabėgo iš namų.

Kai kažkada apie kovo 11 d. ji grįžo namo, supykusi motina sudegino paauglės drabužius ir atėmė išmanųjį telefoną. Motina patvirtino, kad vėliau tą dieną dukra pavogė jos banko kortelę, išsiėmė 250 svarų (apytikriai 277 EUR) ir dingo šešioms dienoms.

Anglijoje nužudyta lietuvė

Moteris taip pat patvirtino, kad jos dukra, kuri pirmą kartą su socialiniais darbuotojais susitiko praėjusių metų birželį, pabėgusi iš namų užblokuodavo savo motiną visuose socialiniuose tinkluose, kad ši negalėtų su ja susisiekti.

Motina prisipažino, kad jai nepatiko slovakas vaikinas, su kuriuo jos dukra pradėjo susitikinėti praeitą rudenį.

„Jis buvo grubus, šiurkštus ir nemalonus, – pasakojo moteris. – Jis jai darė blogą įtaką. Mūsų automobiliui buvo supjaustytos padangos ir išdaužyti langai. Bijojome ne tik dėl dukros, bet ir dėl savo saugumo.“

Papasakojo apie paskutinį bučinį

Likus keturioms dienoms iki mirties, nepilnametė pavogė ir patėvio banko kortelę, iš kurios išėmė dar 250 svarų (apytikriai 277 EUR).

Policijai buvo pranešta, kad tą naktį motina rado paauglę tame pačiame rajone, kur gyvena, esančio parko vaikų žaidimų aikštelėje su dviem kitais žmonėmis.

Motina paaiškino: „Pasakiau jai: „Eikime namo“. Tačiau ji man atsakė labai agresyviai. Jie rūkė žolę. Ji buvo išsigandusi ir norėjo pabėgti. Laikiau ją abiem rankomis, o ji šaukė. Paguldžiau ją ant žemės, kad nuraminčiau, prispaudžiau keliais“.

„Liepiau jai būti gerai ir nusiraminti. Kai aš atsistojau, ji ėmė draskytis ir tapo nevaldoma. Jai pavyko pasprukti“, – teisme kalbėjo nužudytos paauglės motina. Moteris pripažino, kad dėl jos veiksmų vidinėje dukros šlaunies pusėje galėjo likti didelė mėlynė.

Kitą rytą paauglė buvo suimta draugo namuose, ir po apklausos naktį praleido vaikų namuose. Kitą dieną apie 17 val. socialiniai darbuotojai grąžino ją į šeimos namus.

Motina, kuri dirba pakuotoja fabrike, papasakojo: „Ji nėjo į kalbas. Ji su mumis nesikalbėjo ir nuėjo į savo kambarį. Aš taip pat nuėjau į jos kambarį, bandžiau su ja pasikalbėti, bet ji visą laiką kalbėjo telefonu ir į mane nereagavo. Kai jau ruošėmės eiti miegoti, nuėjau į dukros kambarį ir paskutinį kartą pabučiavau ją prieš miegą“.

Balandžio 11 d., 4 ryto prieš išeidama į darbą motina užsuko pažiūrėti, kaip laikosi dukra. Ji tęsė: „Nemanau, kad tą dieną dar su ja bendravau. Grįžau namo apie 17 val. Jai visada buvo liepiama grįžti namo iki 21 val. Kai apie 21.20 val. jos dar nebuvo, paskambinau į policiją. Tikėjausi, kad jie jos ieškos“.

Kai anksti ryte prieš išeidama į darbą moteris patikrino dukros kambarį, ši dar nebuvo grįžusi. Apie pietus ji sulaukė skambučio iš policijos pareigūnų, kurie pranešė jai baisią žinią.

Išžaginta, nužudyta ir išniekinta

Iš Lietuvos į Angliją, Vulverhamptoną, su mama ir patėviu persikrausčiusi Viktorija buvo nužudyta balandį, tačiau jos byla teisme buvo atversta tik lapkričio pabaigoje. Bylos nagrinėjimas turėtų būti baigtas po kelių savaičių.

Pagrindinis įtariamasis neigia savo kaltę ir nesutinka su jam keliamais kaltinimais – išžaginimu, nužudymu ir išniekinimu jau po mirties. Vienintelis įtariamasis – šešiolikmetis vaikinas, su Viktorija parke susitikęs vidurnaktį. Nors vaikinas neneigia, kad buvo susitikęs su mergina. Taip pat neneigia, kad su ja lytiškai santykiavo, tačiau teigia, kad tai esą buvo daroma abipusiu sutarimu.

Prasidėjus teismų posėdžiams buvo paskelbtos ne tik ekspertizės išvados, įrodančios žiaurų nusikaltimą, bet ir kitos šokiruojančios detalės apie patį nusikaltimą ir dingusius įkalčius.

Teismo posėdžio metu taip pat paaiškėjo, kad ant nepilnametės apatinių, kuriuos ji dėvėjo tą naktį, buvo rasta patėvio DNR pėdsakų, tačiau teismo ekspertai aiškina, kad jų galėjo atsirasti atsitiktinai.

Kraupūs sužalojimai

14-metė Viktorija, portalo „Express & Star“ duomenimis, buvo nužudyta buku daiktu, panašiu į plaktuką. Merginai buvo suduota daugiau nei dvidešimt smūgių, dauguma jų – į galvos sritį.

Nuo smūgių merginai buvo pažeista kaukolė, sutrenktos smegenys.

Viktorija

Gydytojas patologas teisme nurodė, kad merginai buvo sulaužyta nosis, kairė jos pusė buvo beveik nuplėšta, kairė ausis buvo perplėšta, sužalota akis.Lemtingąją dieną paauglė išėjo iš namų susitikti su draugais. Vėlų vakarą, kai draugai skirstėsi namo, ji pasakė, kad dar pasiliks, nes buvo suplanavusi susitikimą vidurnaktį.

Teisme, anot A. Turtono, buvo neabejojama, kad kaltinamasis yra tas vaikinas, kuris turėjo susitikti su lietuve.

Pareigūnai nustatė, kad prieš vidurnaktį kaltinamojo mobilusis telefonas buvo išjungtas. Pirmą valandą nakties paauglys grįžo namo, kiek vėliau, po pusvalandžio, buvo įjungtas ir mobilusis telefonas. Merginą radęs vyras apibūdino ir daugiau aplinkybių.

A. Turtono teigimu, parke buvo pašiūrė, kurioje galimai ir įvyko nusikaltimas. Pašiūrėje buvo rasta nusikaltimo įrodymų. Teismo posėdžio metu kaltinamasis nepripažino savo kaltės ir toliau teigė, kad apie nusikaltimą sužinojo tik iš žiniasklaidos.