Vis dėlto, kas lėmė tokį partijos pasirodymą, V. Andriukaitis svarstyti dar nepanoro.

„Apie klaidas kalbėsimės po to. Šiandien pagrindinė žinia – laimėti 12 mandatų vienmandatėse apygardose“, – teigė politikas.

„Reikia padaryti taip, kad konservatoriai antrame ture gautų kuo mažiau mandatų“, – pridūrė jis.

Anot V. Andriukaičio, svarbiausias uždavinys antrajame ture – mobilizuoti kairiuosius rinkėjus: „Kairiojo centro situacija šiandien labai trapi. <…> Viską lems mandatų išsidėstymas po antrojo rinkimų rato, nes dabar įvairios kombinacijos galimos. Mums reikia kaip niekada mobilizuoti kairiąjį rinkėją.“

Paklaustas, ar partijos pirmininkas Gintautas Paluckas neturėtų pasitikrinti savo pasitikėjimo partijoje, V. Andriukaitis ragino neskubėti. Tačiau pridūrė, kad pokyčiai partijoje visuomet vyksta.

„Neskubėkit, mūsų pirmininkas yra antrame rate Utenoje, turi varžovą konservatorių ir mes turime jį įveikti“, – laidoje „Delfi diena“ sakė V. Andriukaitis.

„Manau, būsim atviri pokyčiams [po antrojo turo]“, – kalbėjo jis.

Jis taip pat teigė pozityviai vertinantis Laisvės partijos sėkmę rinkimuose.

„Džiaugiuosi, kad į areną išėjo daug jaunų žmonių. Kiek ten tos laisvės, entuziazmo ką nors pakeisti, bus matyt, bet svarbu, kad ateina daug jaunimo“, – sakė V. Andriukaitis.

Primename, kad per pirmąjį Seimo rinkimų turą LSDP daugiamandatėje apygardoje užėmė ketvirtą vietą, gavusi 9,26 proc. dalyvavusių rinkėjų balsų, ir iškovojo 8 mandatus.