Pas V. Andriukaitį į štabą buvo atvykę ir Ingridos Šimonytės rinkimų štabo nariai, perdavė gėlių ir pasveikino su dalyvavimu. Kaip teigia V. Andriukaitis, pasiūlymo palaikyti Šimonytę antrajame rinkimų ture neišgirdo. Taip pat kol kas nesikreipė ir kito kandidato atstovai su tokiu pasiūlymu.

„Aš nežinau, turėčiau gerokai pasvarstyti, ar reikia čia išreikšti paramą esant dviem dešiniesiems kandidatams. Vis tiek yra dešiniojo centro kandidatai. (…) Aš pavyzdžiui manau, kad dar turėtume padiskutuoti, bet kad tai yra netikslinga reikšti paramą. Aš pats asmeniškai nematau jokios galimybės remti vieną ar kitą kandidatą. Ar socialdemokratų partijos valdovybė svarstytų, nežinau“, – teigė jis.

Jis patvirtino, kad tikrai balsuos II prezidento rinkimų ture, tačiau teigė kol kas nežinantis už ką pats balsuos.

Kaip pats Andriukaitis sakė, jo prognozės pasitvirtino, buvo svarstyta, kad liks ketvirti ar treti.

„Kas matėsi tai, kad mes turbūt nesugebėjome išnaudoti vidinių partijos išteklių, kurie būtų geriau mobilizuoti tiems rinkimų rezultatams, bet apklausos rodė, kad kažkur apie 6–7 proc. yra toks pasitikėjimas. Vadinasi tos apklausos kaip ir nenuvylė. Man būtų buvę skaudu, jei būčiau buvęs ne ketvirtas. Tada būtų taip, kad kažką padarėme blogai. Kol kas mes ketvirti ir kol kas tai atspindi ir tą tendenciją, kurioje mes per mėnesį kilome. Bet aišku to neužteko, kad pasiektume 12–13 proc. barjerą“, – sakė jis.

V. Andriukaitis neslepia, kad tolimesnis žingsnis gali būti Seimo rinkimai.

„Aš manau, kad aš svarstysiu vieną klausimą, kad iš politikos iki 2020 metų tikrai nesitrauksiu. Kaip bus, bus matyt. Bet dabar reikia užbaigti žingsnius kaip komisarui ir tada žiūrėti, kaip mes galime konsoliduoti socialdemokratų poziciją, nes tikrai noriu, kad socialdemokratai atsitiestų“, – teigė jis, o perklausus tai ar dalyvautų Seimo rinkimuose pridėjo, kad „Taip, manau. Tokią galimybę tikrai rimtai svarstysiu“.

Pasiteiravus, ar galėtų vesti partijos sąrašą teigė, kad tai priklausys nuo partijos vadovybės.

Pasak Andriukaičio, Saulius Skvernelis turi svarstyti, ką daryti, nes jis rizikavo eidamas į prezidento rinkimus, rizikavo tuo, kad neįgis pasitikėjimo ir rizikavo visa Vyriausybe.

„Valdančioji dauguma nesikeičia. Proporcija nesikeičia Seime. Visų pirma tai yra pačios valdančiosios partijos viduje ir koalicijos partnerių reikalas. Antras dalykas, naujo prezidento ir Seimo diskusija. Kol kas net jeigu pasitrauktų, jie turėtų laikinai dirbančią Vyriausybę, nes Vyriausybė negali niekur išeiti. Jie tęsia darbą gaudama laikiną mandatą. Dar neaišku, kas bus išrinktas prezidentas, ar vienas, ar kitas kandidatas. Tai paaiškės tik po dviejų savaičių. Galvojant apie žingsnius, kada Dalios Grybauskaitės kadencija baigiasi liepos mėnesį, tai iki liepos mėnesio Dalia Grybauskaitė turi diskutuoti dėl situacijos su esama Vyriausybe. Esama Vyriausybė turės atsistatydinti prisiekus naujam prezidentui. Tai bus liepos mėnesį. Tada naujas prezidentas turi diskutuoti su valdančiąja dauguma arba su Seimu, kokie sprendimai. Čia sprendimai yra tik keli – siūloma nauja premjero kandidatūra, jeigu ją patvirtina tada premjeras suformuoja Vyriausybę, jei valdančioji dauguma subyra, techninė Vyriausybė ar kitokia, patys įvairiausi žingsniai.

Šiaip jis rizikavo ir jis pralošė rinkimus. Tai dabar aišku, jis turi kaip premjeras eiti pareigas iki naujos Vyriausybės, bet jeigu jis rytoj atsistatydins ar kitą savaitę, tada visa Vyriausybė bus atsistatydinusi. Tad Daliai Grybauskaitei teks ieškoti sprendimo, kokia tarpinė Vyriausybė gali būti“, – DELFI komentavo V. Andriukaitis.