Paklausus, ar partijos pirmininkas ne per vėlai susizgribo, jis tvirtino, kad taip elgiasi visi kruopštūs studentai – mokosi per naktį ir daugelį dalykų daro paskutiniu momentu.

„Čia kaip studentas. Kada egzaminas, tada reikia tas dienas sėdėti visą kiaurą parą ir ruoštis. Jis teigingai daro – reikia eiti pas kiekvieną rinkėją, nes Utenoje jis turi aplankyti kiekvieną žmogų, kad sekmadienį būtų sėkmingas rinkimų turas“, – sako politikas.

Siunčią žinutę dėl konservatorių

Anot politiko, konservatoriams neva taip pasisekė rinkimuose todėl, kad buvo mažas rinkėjų aktyvumas. Taip pat politikas siunčia žinutę rinkėjams ir skatina būti aktyvesnius.

„Pirmiausia, siųskime žinią kartu – ateikite, ateikite ir dar kartą ateikite, nes po pirmojo rato neatėjo daugiau nei milijonas rinkėjų, o tas milijonas, kuris atėjo, susiskirstė į dvi dalis: daugiau nei 500 tūkst. už kairįjį flangą, daugiau nei 400 tūkst. už dešiniojo flango. Taigi turime to atėjusio rinkėjo du didžiulius blokus. Štai kodėl reikia pasakyti, kad konservatoriams prie mažo rinkėjų aktyvumo pavyko.

Vytenis Andriukaitis

Iš viso jie atstovauja 12 proc. nuo visų balsavusių, bet jie gali gauti neproporcingai daug, jeigu dabar vėl bus rinkėjų aktyvumas mažas. Tuomet turėsime tokią situaciją, kad didelė dalis žmonių, kurie nėra konservatorių mėgėjai, gaus Seime konservatorių daugumą – čia demokratijos disproporcijos, neatitinka taisyklių“, – svarsto politikas.

„Aš nieko nekaltinu, bet siunčiu žinutę rinkėjams“, – pridūrė V. Povilas Andriukaitis.

„Vienas dalykas – dar tikrai nežinia, kas turės daugumą. Kitas dalykas yra tas, kad akivaizdu, jog mums, socialdemokratams, nevalia eiti į dešiniojo centro koaliciją, nebent būtų tiek progresyvūs liberalai, liberali kairesnė dalis rinkėjų, bet dėl mokesčių vėlgi bus sudėtinga. Todėl ramiai – kol kas tai tik būrimas iš kavos tirščių.“

Socialdemokratai galėtų likti opozicijoje

Paklausus, ar socialdemokratams tiktų likti opozicijoje, pašnekovas tikino, jog vienas iš galimų variantų ir yra toks.

„Visiškai galimas ir toks variantas – likti opozicijoje, bet koalicijų klausimas tikrai bus sprendžiamas tik tada, kai visos partijos nariai balsuos, diskutuos ir pasisakys. Be to, reikia išnagrinėti. Mūsų partijos pirmas rinkimų turas nuvylė – mums reikia susigrąžinti ir reputaciją, ir veidą, jėgą, pasitikėjimą ir rinkėjus. Opozicijoje yra geras laikas būti aktyviais“, – tvirtina politikas.

Paklausus, galbūt reikėtų pakeisti partijos pirmininką, V. Povilas Andriukaitis tikino, jog kalbėti apie tai per anksti.

„Ne šios dienos klausimas, ir ne rytojaus. Ramiai. Pirmiausia, palinkėkime Gintui sėkmės antrame ture, Utenoje jis turi laimėti – tokia mano žinutė“, – sakė jis.

Vytenis Andriukaitis

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybėje iš anksto balsavo antrajame Seimo rinkimų ture – jis sako rinkęsis mažesnę blogybę.

„Balsavau už gerovės Lietuvą. Visi kandidatai, matyt, siūlo gerovės Lietuvą, tik skirtingai ją supranta. Deja, pasirinkimo taip, kaip aš ją suprantu, šiandien tokio neturėjau, tai rinkausi mažesnę blogybę“, – žurnalistams sakė G. Paluckas.

Jis balsuoja sostinės Šeškinės-Šnipiškių apygardoje, kur antrame ture susitinka konservatorius Mindaugas Lingė ir Laisvės partijos kandidatė Morgana Danielė.

„Vienas iš kandidatų man yra šiek tiek geriau pažįstamas ir nuoširdžiai tikiu, kad tas vertybes, kurias rinkiminės kampanijos metu dėstė, jas ir mėgins įgyvendinti“, – teigė socialdemokratų lyderis.

„Prie viso to socialinėje, ekonominėje plotmėje vienas kandidatas yra šiek tiek nuosaikesnis – mažiau siūlo viešųjų paslaugų privatizavimo ir kitų dalykų, kas mums, socialdemokratams, yra svarbu“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1014)