Delfi primena, kad dar vasario 27 dieną žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad kadenciją baigęs eurokomisaras, socialdemokratas V. Andriukaitis rengia baigiamuosius dokumentus eiti naujas pareigas. Jis, kaip skelbė lrt.lt, taps PSO specialiuoju pasiuntiniu Europos regionui. V. P. Andriukaitis tikėjosi naują darbą pradėti kovo 1–ąją.

Tačiau PSO sakė visai kitaip.

„Šis asmuo nėra PSO personalo narys“, – oficialiame atsakyme „Lietuvos rytui“ rašė PSO spaudos tarnyba.

Pasirodo, kad V. Andriukaitis tėra trumpalaikis konsultantas PSO Europos regiono biuro, kuris gali būti pasitelktas Europos regiono direktoriaus. O tokie ekspertai negali kalbėti organizacijos vardu.

PSO

Kaip buvo skelbiama prieš keletą mėnesių, V. Andriukaičio naujasis darbas apims daug sričių – pirminę sveikatos priežiūrą, medicinos specialistų įdarbinimo problemas, jų trūkumo problemą, sveikatos sistemos skaitmenizavimą, kovą su infekcinėmis ligomis, epidemijomis, vakcinavimą, neinfekcinių ligų, traumų prevenciją, sveiko gyvenimo būdo sistemos įdiegimą.

Oficialus V. P. Andriukaičio biuras įkurtas Kopenhagoje, tačiau politikui teks daug keliauti – jo akiratyje bus 53 Europos valstybės.

Tada buvo teigiama, kad jis ketina derinti šias pareigas su eksperto darbu – eiti ir sveikatos politikos patarėjo prie Jungtinių Tautų Organizacijos pareigas.

„Abejos pareigos nesikirstų. Šio darbo turinys – ekspertinis. O pirmojo – programų vykdymo, kontrolės, pagalbos, tai yra, vykdomoji funkcija“, – tada paaiškino politikas.

„Jis darbuojasi su PSO“

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Komunikacijos skyriaus vadovas Justinas Argustas Delfi perdavė, kad žiniasklaidos pateiktos situacijos nekomentuoja.

„Nekomentuoju žiniasklaidos komentarų. V. Andriukaitis turi sutartį su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), nesvarbu ji trumpalaikė, ilgalaikė, jis darbuojasi su PSO“, – rašoma Delfi atsiųstame LSDP atstovo J. Argusto komentare.

Eurokomisaro, atsakingo už sveikatą ir maisto saugą, pareigas V. Andriukaitis baigė eiti pernai metų pabaigoje, pasikeitus Europos Komisijai.