Eltai jis patvirtino, kad šiomis dienomis yra gavęs pasiūlymą jungtis prie „valstiečių“ frakcijos.

„Aš svarstau tokią galimybę, bet ji yra labai menka. Aš visada svarstau visus pasiūlymus ir visas galimybes, bet iki šiol man priimtinos galimybės nepasisekė aptikti. Šiandien aš esu Mišrioje Seimo narių grupėje, kiek tai tęsis, aš nežinau. Kiek buvo pasiūlymų, manęs netenkina nei vienas. Aš sakau, kad kol kas aš lieku Mišrioje frakcijoje“, - ketvirtadienį Eltai sakė Seimo narys R. Andrikis.
Į klausimą, kokios aplinkybės galėtų padėti jam apsispręsti dėl prisijungimo prie „valstiečių“, politikas sakė, kad „gyvenimas keičiasi visada“.

Jis priminė ir tas aplinkybes, dėl kurių jis paliko frakciją „Tvarka ir teisingumas“.

„Po to, kada partija iš Rolando Pakso buvo „pavogta“, - aš taip kabutėse sakau, man toks įvertinimas labiausiai tinkamas, panaudojant ne visai sąžiningus elementus, - tai man nebeliko nieko kito, kaip apleisti „tvarkiečių“ frakciją“, - sakė R. Andrikis.

Paklaustas, ar tai gali būti kliūtis jungtis prie valdančiosios koalicijos, kurioje dalyvauja partija „Tvarka ir teisingumas“, politikas sakė, kad jis skiria valstybinius reikalus nuo privačių.
„Aš labai skiriu valstybinius reikalus nuo asmeninių, privačių. Tai, aš manau, kad su nedraugiškais asmenimis geriau kartais taika negu karas. Nematau, kad ten valdančiojoje koalicijoje meile trykštų vienas kitam, bet vardan bendrų tikslų galima ir susivienyti, ir daryti pakankamai naudingus darbus“, - Eltai sakė R. Andrikis.

Jis taip pat pažymėjo, kad yra galimos įvairios bendradarbiavimo formos. „Jeigu jungtis prie frakcijos - tai viena forma. Be to, atskiras Seimo narys pagal Statutą turi teisę paremti arba palaikyti valdančiąją daugumą. Gali būti, kad kokie nors nauji dariniai atsiras. Jeigu bus pasiūlymas, tai vėlgi reikėtų svarstyti“, - sakė R. Andrikis.

Paklaustas, ar siektų kokių nors postų, R. Andrikis tai tvirtai paneigė. „Ar jūs galite įsivaizduoti, kas gali man pasiūlyti postą, vertą manęs? Tokio nėra, visiems atvirai sakau, kad tokio posto, kurį aš galėčiau užimti, nėra, man nieko nereikia“, - sakė žinomas teisininkas, advokatas, Seimo narys R. Andrikis.

Į klausimą, kada apsispręs, politikas nurodė populiariausią šiuo metu datą - liepos 12 d.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad valdančiojoje koalicijoje bus apie 80 Seimo narių.

Jo teigimu, „valstiečiai“ norėtų matyti savo gretose Mišrios Seimo narių grupės narį R. Andrikį.

„Jeigu kolega apsispręs vienaip ar kitaip jungtis prie koalicijos, manau, kad frakcija su malonumu jį pasikvies. Tokiu atveju mūsų frakcijos ir kitos tikrai džiaugtųsi, jeigu kolega R. Andrikis ateitų“, - sakė R. Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, dėl galimo prisijungimo kalbamasi su Mišrios Seimo narių grupės nariu Nagliu Puteikiu.

LLRA-KŠS savo apsisprendimą dėl prisijungimo prie valdančiųjų ketina paskelbti penktadienį.