„Tai geras taktinis visureigis, kuris užtikrina pakankamą karių apsaugą ir su atitinkama ginkluote ir įranga galės teikti kovinę paramą. Kariams reikės mokytis juo naudotis ir įsisavinti naujas visureigio savybes. Šiuo metu įsigyjamos naujos ginkluotės ir technikos kiekis ir kokybė leidžia nedvejojant konstatuoti, kad kovinė Lietuvos kariuomenės galia auga. Jaučiu karių entuziazmą, matau jų atsakomybę ir ryžtą ginti savo šalį, todėl naujos technikos galimybės mums suteiks efektyvumo,“ – sakė kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

„Tai sustiprins Sausumos pajėgų, Specialiųjų operacijų pajėgų paramą ir sustiprins konkrečius žvalgybos, artilerijos, logistikos pajėgumus“, – žurnalistams po sutarties pasirašymo sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Apie JLTV

„Tai yra pats moderniausias šiuo metu pasaulyje šarvuotas visureigis su tikrai puikiomis charakteristikomis, su saugumu kariams. Jis tikrai bus naudojamas ne vieną dešimtmetį“, – pridūrė jis.

Lietuvos kariuomenei visureigius pagamins JAV bendrovė „Oskosh Defence“. Jie bus gaminami pagal Lietuvos kariuomenės iškeltus operacinius reikalavimus, kurie geriausiai atitinka Lietuvos kariuomenės poreikius tiek šalies gynybai, tiek dalyvavimui tarptautinėse operacijose.

Naujieji visureigiai bus su bokšteliais, apginkluoti 12,7 mm kulkosvaidžiais M2 QCB. Jie bus skirti Lietuvos kariuomenės brigadų „Geležinis Vilkas“ ir „Žemaitija“ batalionams, prioritetą teikiant nacionalinėms greitojo reagavimo pajėgoms. Planuojama, kad pirmieji visureigiai Lietuvos kariuomenei bus perduoti 2021 m. pabaigoje, paskutinieji – 2024 metais.

Tai yra antras pagal dydį įsigijimas Lietuvos kariuomenės istorijoje po šarvuočių „Boxer“. Šarvuotieji visureigiai bus skirti įvairiems kariuomenės vienetams.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje naudojami HMMWV ir ToyotaLand Cruiser 200“ šarvuotieji visureigiai.