Teisėsaugos pavedimu Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) atliko trijų valstybės įmonės „Lietuvos paminklai“, organizavusios Jaunimo teatro rekonstrukciją, pirkimų vertinimą.

Visi trys VPT vertinti pirkimai susiję su Jaunimo teatro rekonstrukcijos konkursu. Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, VPT teisėsaugos prašymu vertintą teatro rekonstrukcijos konkursą 2008 m. laimėjo „Kortas“. Č. Daugėlos įmonė pateikė 18,29 mln. Lt vertės pasiūlymą. Sutartis turėjo būti įgyvendinta iki 2013 m. rugpjūčio.

VPT atstovė spaudai Aušra Pocienė DELFI informavo, jog „Lietuvos paminklų“ pirkimai Jaunimo teatro rekonstrukcijos darbams atlikti buvo vertinami Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pavedimu. Daugiau informacijos VPT esą negali teikti, kadangi tai susiję su tebevykstančiu ikiteisminiu tyrimu.

Teatro rekonstrukcija dar prieš porą metų sukėlė įtarimų Valstybės kontrolei

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas DELFI teigė, jog su buvusio Alytaus mero korupcijos byla šis tyrimas nesusijęs. Esą jo vadovaujamiems pareigūnams pavesta pratęsti dar 2010 m. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl turto iššvaistymo ir tarnybinių pareigų neatlikimo vykdant teatro rekonstrukciją.

„Ikiteisminis tyrimas mums perduotas. Mes jį esame gavę per Generalinę prokuratūrą iš Kriminalinės policijos biuro“, - sakė K. Lančinskas.

Teatro rekonstrukcija dar prieš porą metų sukėlė įtarimų Valstybės kontrolei. Vienas įdomesnių rekonstrukcijos aspektų – tai, kad kėdės teatrui pirktos po 535 Lt už vienetą, kai rinkoje, auditorių teigimu, tokios kėdės tekainavo po 59 Lt. Valstybės kontrolės išvadose teigiama, kad biuro baldus už 251 tūkst. litų teatrui pirko „Kortas“. Auditoriai nustatė, kad politiko įmonės nupirktų baldų kainos yra nuo 2,3 iki 9 kartų didesnės nei tokių pačių arba panašių baldų rinkos kainos.

Spalį sueis dveji metai nuo korupcijos skandalo pradžios

DELFI primena, jog buvusio Alytaus mero korupcijos byloje kaltinimų sulaukė ne tik pats Č. Daugėla, bet ir buvę jo pavaldiniai Alytaus savivaldybėje. Daugelis kaltinimų susiję būtent su „Korto“ veikla.

Pastaruoju metu taip pat aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis Č. Daugėla sudarinėjo sandorius su vadinamojo „kontrabandos karaliaus“ Viliaus Karaliaus sūnumi Edgaru. Buvęs meras šiemet sausį pradėjo bylinėtis dėl prabangaus namo ir 20 arų žemės, kurią E. Karaliui pardavė už 6,5 mln. Lt, susigrąžinimo.

Spalį sueis dveji metai nuo Alytaus korupcijos skandalo pradžios. Č. Daugėlas Specialiųjų tyrimų tarnybos agentų buvo sulaikytas 2010 m. spalio 6 d.