„Neslėpsiu, politiniame gyvenime, kaip ir visame Seime, matau taisytinų dalykų bei chaotiškos veiklos. Tačiau tai nėra ta priežastis, dėl kurios šiandien nebegalėčiau toliau dirbti drauge ir būčiau priverstas pereiti į kitą frakciją. Taigi toliau dirbu Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijoje“, – sakė A. Lydeka.

DELFI primena, kad dienraščiui „Lietuvos žinios“ parlamentaras teigė svarstąs apie galimą pasitraukimą. "Pasvarstymų yra. Ne viskas man patinka mūsų partijoje ir frakcijoje", - paklaustas apie ketinimus kelti sparnus iš frakcijos sakė A.Lydeka.

Kaip skelbiama penktadienio laikraščio numeryje, paklaustas, ar pasiryžęs palikti LiCS frakciją išeitų ir iš partijos, A.Lydeka teigė net pats sau negalįs atsakyti į šį klausimą.

"Galvosiu. Bet kokiu atveju dabar laisvesnis darbo grafikas, yra daugiau galimybių pamąstyti, viską įvertinti", - sakė politikas. Liberalcentristas neatskleidė, kokią frakciją rinktųsi. Pasak jo, "kiekviena politinė jėga turi savų pliusų ir minusų". A.Lydeka neslėpė girdėjęs, esą jį jau vilioja Liberalų sąjūdis, socialdemokratai ir "krikščionys". Politikas teigė neketinąs prisidėti prie buvusio partijos lyderio Artūro Zuoko kuriamo visuomeninio judėjimo "Taip".