V. Adamkaus žmona A. Adamkienė Vilniaus Santaros klinikų intensyvios priežiūros skyriuje buvo nuo sekmadienio, pirmadienio vakarą buvo perkelta į palatą.

Pirmadienį, kalbėdamas su DELFI, A. Adamkus buvo ką tik vėl grįžęs pas žmoną į ligoninę. „Ji ką tik perkelta, gal prieš valandą, iš intensyvios priežiūros skyriaus į palatą, atjungė nuo visų aparatų, – kalbėjo A. Adamkus. – Ji vakar nuo ryto, per visą dieną ir per visą naktį, šiandien visą dieną buvo intensyvioje priežiūroje.“

V. Adamkus teigė, kad kai viskas nutiko, jie buvo namuose. Prezidentas buvo šalia savo žmonos.

„Vakar ryte sakė, kad insultas, o šiandien džiaugiuosi, kai pasakė, kad pažeidimų nėra. Viskas taisosi į gerą pusę“, – tvirtino prezidentas. Jis teigė, kad pirmadienio vakarą su gydytojais dar nespėjo pašnekėti.

Pats V. Adamkus teigia, kad yra šalia žmonos tiek, kiek tik įmanoma. „Vakar buvau, šiandien nevažiavau anksčiau, nes ji buvo intensyvios terapijos skyriuje. Ten prieiti negalėjau. Dabar ją pervežė į palatą galų gale, tai sėdžiu šalia jos“, – tvirtino prezidentas.

DELFI primena, kad prieš dvi savaites A. Adamkienė jau buvo atsidūrusi ligoninėje. Tą kartą ji greitai buvo išleista gydytis namo, gydytojai teigė, kad padėtis nėra kritinė.

„Radau ją pargriuvusią ant grindų. Išvežėme į ligoninę“, – tuo metu DELFI teigė A. Adamkus.

Porą dienų ligoninėje praleidusią A. Adamkienę nuolat lankė jos vyras. „Geriau jaučiasi, – tuo metu kalbėjo prezidentas. – Ji tikrai geriau jaučiasi, atsigavusi. Ją ir šiandien, ir vakar tikrina, kas yra ir kokios problemos.“

Praėjusią žiemą susirgusi virusine infekcija A. Adamkienė taip pat buvo patekusi į medikų rankas, buvo gydoma reanimacijoje.