„Šeštadienį ryte V. Adamkui ponią Almą sunkiai pavyko prižadinti, ji buvo labai mieguista, didelis silpnumas, dėl to tarnybos sukviestos, ir aš atvykau, ir greitosios automobilis. Iš tikrųjų visos gyvybinės funkcijos nebuvo sutrikusios, tik ponia Alma prieš Kalėdas persirgo virusine infekcija, vyresniame amžiuje tai nepraeina be pasekmių. Siejama, kad šis trumpalaikis kraujotakos sutrikimas, dėl ko būklė tokia buvo, ir sukėlė didelį nerimą“, – DELFI sakė Santaros klinikų gydytoja Aušra Marcijonienė.

Gydytojos teigimu, rimtų grėsmingų A. Adamkienės sveikatos sutrikimų nėra. Tiesiog, aiškina ji, vyresniame amžiuje po viruso kurį laiką dar jaučiamas bendras silpnumas, savijautos svyravimai.

„Dėl to dar porą dienų planuojame stebėti ligoninėje, bet, manau, trečiadienį ji turėtų būti išrašyta į namus. Jeigu nieko naujo nenutiks. (…) Viskas turėtų būti neblogai, tik, aišku, amžius garbingas, tai daug žadėti į priekį sunku“, – kalbėjo A. Marcijonienė.

Gydytojos aiškinimu, prezidento žmonai reikia kuo daugiau poilsio.

Ryte aptiko nusilpusią

„Ją išvežė. Nežinau, kas nutiko, šeštadienio rytą pabudau ir ją radau, galimas daiktas, nualpusią. Sukėliau ant kojų visus, ji iki šiol ligoninėje, kiek žinau, dabar ją apžiūri medikų konsiliumas, jie man po 13 val. paskambins, nuspręs, kokia būklė ir ką daryti toliau“, – DELFI pirmadienio rytą sakė prezidentas V. Adamkus.

Jis nesiryžo spėlioti, kas galėjo nutikti sutuoktinei.

V. Adamkus sakė, kad šeštadienio rytą pats paskambino greitajai ir asmeniniam gydytojui, kurie greitai atvyko ir nedelsdami Almą išgabeno į Santariškes.

Susijaudinęs V. Adamkus žiniasklaidai pasakojo žmoną atgaivinęs.

Prieš porą metų V. ir A. Adamkai minėjo 65-ąsias vestuvių metines. Antrojo pasaulinio karo metais iš Lietuvos pasitraukę Valdas ir Alma Adamkai susipažino 1945 metais Vokietijoje. Jie susituokė 1951 metų rugsėjo 1-ąją, iš Vokietijos persikėlę į JAV.