„Reikia tik įsivaizduoti, ką iškenčia vargšai pacientai, kuriuos užpuola tikroji Uhano bjaurybė!“ – rašė V. Aleknaitė-Abramikienė ir pasidalino patarimu žmonėms, kurie planuoja skiepytis šia vakcina.

„Na, štai, praėjo kiek daugiau nei para po skiepo, tai jau galiu pasidalinti savo patyrimu. Kai kurie pažįstami dar vakar smalsavo apie vakcinos poveikį, todėl, suprasdama juos, dalinuosi įspūdžiais.

Simpatiška slaugytoja Ana, kurią matote nuotraukoje, man bakstelėjo vakar, kovo 26 d. po darbo, 15 valandą, kaip ir buvo planuota. Kelias minutes dūrio vietoje paniežtėjo. Grįžusi namo, paruošiau šeimai gerą vakarienę, pasivaikščiojau miške ir jaučiausi taip puikiai, kad net sunerimau: negi visai jokios reakcijos nebus? Netgi to ministro Dulkio minėto „šaltkrėtuko"?

Visgi klausinėjantiems sakiau: palaukime 12 valandų, tada ir paaiškės. Ir tikrai: lygiai 3 nakties pajutau, kad vėsu, teko užsitraukti dar vieną antklodę. Lauktojo šaltkrėtuko nepatyriau, tačiau įsiskaudėjo galvą ir palaipsniui - visą mane, visus raumenis ir kaulus. Apėmė toks silpnumas, kad neturėjau jėgų net pasiimti šalia ant stalelio gulėjusio termometro. Stengiausi miegoti, bet skausmas labai trukdė. Apie pusę penkių ryto pasimatavau temperatūrą, buvo tik 37,1. Taigi, jokių vaistų, jokių paracetamolių ar ibuprofenų negėriau, tik šiltos gauromečio arbatos iš termosiuko. Pabusdavau kas valandą, atsigerdavau ir toliau stengiausi be vaistų išbūti su tuo skausmu ir beprotišku silpnumu.

Reikia tik įsivaizduoti, ką iškenčia vargšai pacientai, kuriuos užpuola tikroji Uhano bjaurybė!

Rytą skausmas ėmė atslūgti, bet kūnas dar buvo sunkus, lyg švininis. Apie 13 val. leidau sau išgerti tabletę saridono nuo galvos skausmo. Vėl užmigau. Ir ką gi - prabudus 15 valandą jau nieko nebeskaudėjo. Tik jausmas toks, kaip sveikstant po gripo.

Taigi, teko išgyventi 12 nemalonių valandų ir iki šiol niekad nepatirtų pojūčių. Bet labai džiaugiuosi, kad mano imuninė sistema gavo naują pamoką, kuri, tikiuosi, nepraeis veltui.

Tiems, kurie dar skiepysis AstraZeneca vakcina, galiu patarti pasekti mano pavyzdžiu ir vartoti daug šiltų skysčių,- tiek prieš, tiek ir po vakcinacijos, tik ne kavos ir ne tikros arbatmedžio arbatos. Šeivamedis, liepžiedžiai ar gaurometis - pats tas. Kita vertus, labai verta teisingai pasirinkti vakcinacijos laiką. Nukėlusi šį nuotykį į savaigalį, galėjau pasilepinti ir išvengti papildomo streso. Skiepykimės!“ – rašė Seimo narė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (705)