„Rezultatai nenuvylė. Mes siekėme, kad laimėtume bent 10 vietų taryboje“, - pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo A. Kupčinskas.

„Su dar didesne atsakomybe imsimės naujų darbų bei tęsime pradėtus“, - pridūrė dabar Kauno savivaldybės administracijos direktorės pareigas einanti Edita Gudišauskienė.

„Pirmą kartą Kauno istorijoje rinkimus dukart iš eilės laimėjo ta pati partija“, - sakė Marijus Panceris.

Pats A. Kupčinskas kol kas nenoriai atsako į klausimus, ar sieks dar vienai kadencijai išlikti mero poste.

„Nekandidatavau į karaliaus poziciją. Mūsų komandos tikslas tęsti darbus. Rinkėjai sudėliojo taškus ir atsakė į visus klausimus. Tačiau noriu pasakyti, kad rinkėjai išreiškė paramą valdančiajai daugumai“, - sako Kauno meras.

Kiek užtikrinčiau kalbėjo A. Kupčinsko partijos kolegos.

„A. Kupčinskas yra pirmas sąraše, todėl akivaizdu, kas bus konservatorių kandidatas į mero postą“, - teigė M. Panceris.

Kol kas aiškus dešimtukas konservatorių, kurie užsitikrino vietas naujosios kadencijos taryboje. Tai A. Kupčinskas, E. Gudišauskienė, Vygantas Gudėnas, Algimantas Kurlavičius, Marijus Panceris, Petras Bingelis, Loreta Kudarienė, Gediminas Žukauskas, Vytas Bancevičius ir Gintarė Skaistė. Iš šio dešimtuko tik V. Gudėnas bus naujokas miesto taryboje. Iki šiol V. Gudėnas buvo ėjęs Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, o pastaruoju metu buvo mero patarėjas Kauno arenos statybos klausimais.

Kauno miesto tarybą sudaro 41 tarybos narys. Be 12 konservatorių taryboje bus 6 socialdemokratų atstovai, 5 - „Vieningo Kauno“, po 4 atstovus turės partijos „Jaunoji Lietuva“, partijos „Tvarka ir teisingumas“ bei Darbo partija. Po 3 savo atstovus turės liberalcentristai ir Lietuvos liberalų sąjūdis.

„Dar anksti kalbėti apie būsimą koaliciją. Tačiau kauniečiai išreiškė savo poziciją, kad „Sėkmės“ koalicija tęstų darbą“, - sakė A. Kupčinskas.

„Sėkmės“ koaliciją iki šiol sudarė konservatoriai, jaunalietuviai ir Liberalų sąjūdis. Koaliciją taip pat rėmė partija „Tvarka ir teisingumas“. Konservatoriai teigė sieksią išlaikyti „Sėkmės“ koalicijos sudėtį, tačiau ir išlaikius dabartinius partnerius daugumos suformuoti nepavyks.

Konservatoriai teigia, kad dėl dalyvavimo koalicijoje bus kalbama su „Vieningo Kauno“ atstovais bei socialdemokratais ir „tvarkiečiais“.