Savaitės pradžioje parlamentaras socialliberalas Gediminas Jakavonis išreiškė susirūpinimą dėl Šiauliuose registruotos bendrovės "Karolinos HES" pasiruošimų Nemuno ruože ties Alytumi statyti hidroelekrtinę.

Susitikime ketvirtadienį A.Kundrotas buvo klausiamas apie ministerijos poziciją šiuo klausimu.

"Šioje teritorijoje yra daug saugomų teritorijų, o saugomų teritorijų įstatymas draudžia bet kokius veiksmus, tiek vandens pakėlimą, tiek užtvankų statymą, tiek teritorijų užliejimą. Tokią veiklą vykdyti, nepažeidus saugomų teritorijų įstatymo, yra labai maža galimybė", - BNS po susitikimo sakė A.Kundrotas.

"Patvenkus Nemuną, Merkio upė ties santaka virstų mariomis ir užlietų ne tik aplinkines sodybas. Po vandeniu atsidurtų ir vertingiausi istoriniai ir kultūriniai paminklai, tarp jų - Merkinės piliakalnis, menantis protėvių kovas su kryžiuočiais", - susitikime savo susirūpinimą išreiškė parlamentaras G.Jakavonis.

"Aš prieš, kad būtų statoma hidroelektrinė. Mes turim informaciją tik apie elektrinės užsakovams teikiamą naudą, bet niekas nekalba apie poveikį gamtai", - pažymėjo G.Jakavonis.

Pasak jo, "susitikimo metu ministras pažadėjo parengti konkrečią ataskaitą su atsakymais į visus socialliberalų frakcijos užduotus klausimus".

Tuo tarpu, jei "artimiausiu metu" nebus nutraukti hidroelektrinės planavimo darbai, G.Jakavonis žada prisijungti prie įvairių visuomenės protesto akcijų.

Šiuo metu atliekama minėtos hidroelektrinės poveikio aplinkai vertinimo studija. Vertinimo grupę sudaro apie 40 įvairių specialistų. Šią studiją planuojama užbaigti kitų metų pradžioje.