"Mes visada esame pasiruošę ieškoti pačių įvairiausių galimybių stiprinti, gerinti santykius tarp mūsų dviejų valstybių ir tautų, turinčių labai turtingą bendro buvimo šalia istoriją. Ne visada santykiai tarp dviejų kaimynų priklauso tik nuo vieno dalyvio", - interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

"Esu įsitikinęs, kad ateitis priklauso geresniems santykiams. Tikiu, kad ir Lenkija suras savyje pakankamai išminties santykius su kaimynais grįsti racionalumu, tarpusavio pagarba, konkrečių problemų sprendimų paieška", - kalbėjo A.Kubilius.

Pastaraisiais metais Lenkija nevengė kritikos Lietuvai dėl lenkų tautinės mažumos padėties. Lietuva priekaištus vadina nepagrįstais, sakydama, kad lenkų kilmės gyventojai turi išskirtinai geras sąlygas plėtoti švietimą lenkų kalba.

Premjeras A.Kubilius teigė, kad ir lietuviams svarbu suvokti santykių su kaimyninėmis šalimis ir tarp skirtingų etninių grupių svarbą.

"Tikiu, kad ir mes Lietuvoje dar geriau suvoksime, kiek svarbu mums geri santykiai su kaimynais ir geri santykiai su etninėmis grupėmis, kurios čia Lietuvoje gyvena ar šimtus metų, ar įsikūrė per paskutinį laikotarpį. Esame turtingi kultūros įvairove, kurią istorija mums sukūrė ir padovanojo. Tuo turėtume džiaugtis ir rūpintis", - sakė Vyriausybės vadovas.

"Tikrai manau, kad santykiai šiame regione tarp kaimynų turi labai gerą perspektyvą. Galbūt kartais reikia tiesiog peržengti per šios dienos vienokius ar kitokius nesusikalbėjimus ir nesusipratimus ir daugiau investuoti į ilgalaikę perspektyvą ir ilgalaikę ateitį", - sakė A.Kubilius.