"Ne kartą esu pasisakęs už tai, kad būtų uždraustas juridinių asmenų finansavimas. Galbūt papildomai reikia galvoti net ir apie ženklesnį fizinių asmenų didesnių sumų apribojimą", - Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

Konservatorių vadovas atkreipė dėmesį, kad statistika rodo, jog kai kurioms partijoms per paskutinius kelerius metus "labai gerai sekėsi rinkti fizinių asmenų paramą".

Kai kurie prezidentės teikiamo projekto kritikai sako, kad uždraudus įmonėms remti partijas, tai gali būti apeinama formaliai paremiant per fizinius asmenis.

Pagal prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlymą, juridiniams asmenims iš viso būtų uždrausta remti partijas, o fiziniams asmenims nuo 20 iki 10 vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių būtų sumažinta maksimalios aukos suma.

A.Kubiliaus teigimu, Seimui apsisprendus uždrausti įmonių paramą, būtų siūloma joms didinti finansavimą iš biudžeto.

"Neturime kalbėti apie kažkokias kompensacijas partijoms, bet labai aiškiai esame pasakę, kad jei Seimas priims tokį sprendimą, tai mes siūlysime Seimui papildomas išlaidas numatyti kitų metų biudžete, kad valstybė biudžeto lėšomis paremtų partijų veiklą", - kalbėjo premjeras.

Prezidentė D.Grybauskaitė neseniai taip pat pareiškė, kad uždraudus juridinių asmenų paramą "galėtų būti šiek tiek didesnis biudžetinis finansavimas".

Seimas įstatymo projektą numato svarstyti ketvirtadienį.