„Galiu pasidžiaugti, kad naujasis partijos pirmininkas imasi partijoje aktyviai diegti sąžiningumo ir moralumo vertybes. Tikiuosi, kad jam pavyks įtikinti visą partiją, kad liberalcentristai paremtų prezidento pareiškimą ir jame išdėstytą poziciją“, - sakė A.Kubilius.

Anot jo, šitaip liberalcentristai galėtų parodyti, kad jie ne vien pareiškimais, bet ir realiais veiksmais remia moralumo ir sąžiningumo vertybes politikoje.

Aktyvesni liberalcentristų veiksmai, anot A.Kubiliaus, parodys, ar konservatoriai su jais bendradarbiaus per artėjančius savivaldos rinkimus. „Jie mums yra pasiūlę „sąžiningos ir moralios politikos savivaldos rinkimuose pakto“ idėją, bet aš nelabai žinau, ką ji reiškia“, - sakė A.Kubilius.

Šią savaitę konservatoriai rengia Prezidiumo posėdį, kuriame bus svarstomi tolimesni veiksmai Vilniaus taryboje, jei liberalai negalės paremti prezidento pozicijos.

„Man atrodo, kad partijos pirmininkas A.Kubilius tvirtai laikosi pozicijos, kad po prezidento kalbos turėtų atsistatydinti ne tik Viktoras Uspaskichas, bet ir Artūras Zuokas. Nuo pastarojo veiksmų turėtų priklausyti ir tolimesnis mūsų bendradarbiavimas“, - sakė Konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę įvykusiame LiCS vadovybės posėdyje A.Zuokas laikinai sustabdė savo įgaliojimus partijoje, o jai vadovauti buvo paskirtas Vytautas Bogušis. Šiandien per pietus jis vadovavo ir partijos vadovybės posėdžiui. Kaip DELFI sakė liberalcentristai, per posėdį aptarti tik darbo klausimai, apie politinę situaciją ir laikinai savo įgaliojimus partijoje sustabdžiusį A.Zuoką nebuvo šnekėta.