Primenama, kad K. Uokos narystė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje buvo sustabdyta po to, kai parlamentaras per homoseksualų eitynes „Už lygybę“ perlipo per policijos pastatytas užkardas, užtvėrusias eitynių dalyvius nuo žiūrovų, bei drauge su kolega Petru Gražuliu nepakluso pareigūnams.

Šių metų Kovo 11-ąją K. Uoka dalyvavo radikalų eitynėse, kuriose buvo skanduojami tokie šūkiai kaip „Lietuva – lietuviams“, „Ne Rytams ir Vakarams – Lietuva Lietuvos vaikams“.

„Aš manau, kad tai yra diskreditacija tokio gero žodžio kaip „patriotizmas“. Tą labai tiksliai įvardino politinių kalinių, tremtinių ir partizanų atstovai. Aš tikrai raginčiau skirti labai aiškiai – tikrus patriotus ir tuos, kurie šį žodį diskredituoja savo visiškai netinkamu elgesiu“, - pirmadienį po pasitarimo savo nuomonę išsakė ir premjeras A. Kubilius.

Pasiteiravus, kaip vertina, kad tokiuose renginiuose ne pirmi metai iš eilės dalyvauja ir jo partijos kolega K. Uoka, TS-LKD vadovas pareiškė, kad jis nėra partijos narys: „Jis nėra partijos narys. Įvertinsim“, - nedaugiažodžiavo A. Kubilius.

DELFI primena, kad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Vilniuje savaip pažymėjo „patriotais" save vadinantys asmenys – kaip ir kasmet, čia vyko eitynės „Tėvynei“. Maždaug 1000 žmonių minia, skanduodama šūkius „Lietuva lietuviams", „Ne Rytams ir Vakarams – Lietuva Lietuvos vaikams", nuo Katedros aikštės Gedimino prospektu žygiavo Lukiškių aikštės link.

Tarp žygiuojančiųjų buvo ir „skinais“ vadinamų skustagalvių, neonacių, kitų subkultūrų atstovų bei gana solidaus amžiaus žmonių.