"Priežiūros komitetas partijoje yra ta institucija, kuri atlieka tam tikra prasme ir moralės teisėjo vaidmenį, ir kaip žinoma, su teisėjais ar krepšinio aikštelėje, ar kur nors kitur yra nesiginčijama. Ir teisėjų po jų priimto sprendimo irgi negalima smerkti už jų priimtą sprendimą", - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Vis dėlto, jo teigimu, prieštaringos reakcijos sulaukusį sprendimą sustabdyti sostinės mero Viliaus Navicko narystę partijoje, o jo oponentą savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą iš TS-LKD gretų pašalinti Priežiūros komitetui pasiūlyta persvarstyti.

"Priežiūros komitetas galėtų ir turėtų galbūt dar sykį pasižiūrėti savo sprendimą, panagrinėti ir kai kurias papildomas aplinkybes", - teigė A.Kubilius.

Principingai, anot premjero, vertinamas ir "tam tikras organizuotų išpuolių prieš partijos kolegą organizavimas".

Tačiau, A.Kubiliaus tvirtinimu, "visa partija tikrai negali tapti ir netaps Vilniaus miesto partijos problemų įkaite".

Vis dėlto, dėl atsistatydinimo iš sostinės mero posto, premjero įsitikinimu, turėtų apsispręsti pats V.Navickas.

Tuo metu pirmadienį TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius BNS teigė, jog sprendimas sustabdyti sostinės mero narystę partijoje, o savivaldybės kontrolierių Š.Skučą iš jos pašalinti bus peržiūrėtas, jeigu bus gauta naujų duomenų.

BNS turimas garso įrašas atskleidė, kaip meras V.Navickas, rugsėjo pradžioje susitikęs su Š.Skuču, "mokė" kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.

Įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su partijos bičiuliu sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas, o nurodymą, kuris naudingas "paksiniams", galima nagrinėti ir trejus metus.

Už pokalbio įrašinėjimą slapta ir jo paviešinimą Priežiūros komiteto sprendimu Š.Skučas pašalintas iš TS-LKD, tuo metu V.Navicko narystė partijoje buvo sustabdyta su galimybe ją atnaujinti po metų.

Komiteto sprendimas yra galutinis. Š.Skučą Priežiūros komitetui buvo apskundęs V.Navickas.

V.Navickas taip pat siekė, kad Š.Skučas būtų atleistas iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų, tačiau savivaldybės taryba atsisakė šį klausimą įtraukti į posėdžio darbotvarkę.