"Mes (A. Kubilius ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė - ELTA) aptarėme išvadas, kurias darbo grupė turi artimiausiu metu pristatyti, ir kokias permainas turėtume realizuoti atskirų žinybų veikloje, kad nekiltų niekam abejonių dėl paramos Baltarusijos demokratinėms jėgoms ir opozicijai ir kartu nekiltų abejonių dėl mūsų teisinės sistemos veikimo", - sakė A. Kubilius pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo.

Po to, kai į viešumą iškilo istorija apie Baltarusijai išduotą informaciją apie žmogaus teisių organizacijos "Vesna" finansavimui skirtų sąskaitų operacijas, iš pareigų pasitraukė tuometinė Teisingumo ministerijos Tarptautinės teisės departamento vadovė Aušra Bernotienė.

Minėtas sąskaitas buvo atidaręs Alesius Beliackis, kuris dabar Baltarusijoje yra kaltinamas mokesčių vengimu ir jam gresia iki septynerių metų kalėjimo.

Duomenis Baltarusijos valdžiai buvo išdavusi ir Lenkija. Kai tai paaiškėjo, atsistatydino šios šalies Generalinės prokuratūros Tarptautinio bendradarbiavimo departamento vadovas Krzysztofas Karsznickis, o jo pavaduotoja atleista.