A. Valinskas DELFI sakė nenorintis komentuoti, ar šalia D. Staponkaus premjerui yra įvardinti ir kiti kandidatai.

Tuo metu A. Kubilius, klausiamas, kodėl jam netinka D. Staponkus, juokavo esantis labiau simfoninės muzikos, o ne operos mėgėjas.

D. Staponkus yra operos dainininkas, o A. Kubiliaus žmona Rasa Kubilienė groja smuiku. „Aš labiau simfoninės muzikos mėgėjas. Jeigu būtų pasiūlyta smuikininkė, pavyzdžiui, antru smuiku...“, - juokavo premjeras.

Ministras pirmininkas teigia manantis, jog D. Staponkus stokoja politinio ir valstybinio darbo patirties, todėl galėtų Kultūros ministerijoje eiti kitas pareigas, bet nebūtinai ministro.

„Negaliu tiek vertinti daug, tikrai ne tiek daug pažįstu, manau, kad gal reikėtų valstybinio, politinio darbo bei stambesnių projektų valdymo patirties. Aš esu ir viešai sakęs, kad ir ponui D. Staponkui būtų naudinga, jeigu taip susiklostytų, pradžioje išbandyti save galbūt ne tokiose atsakingose valstybės tarnybos pareigose, kad ir toje pačios Kultūros ministerijoje, o po to jau toliau galvoti ir žiūrėti“, - svarstė premjeras.

Šiuo metu kultūros ministro pareigas eina Tautos prisikėlimo partijos į šį postą deleguotas Remigijus Vilkaitis. Atšaukti ministrą iš pareigų panoro patys „prisikėlėliai“, tačiau vienintelis viešai išsakomas argumentas – nebendravimas su jį delegavusia partija.

Nutarus atšaukti R. Vilkaitį į kultūros ministro vietą buvo pasiūlytas „prisikėlėlių“ vadovas A. Valinskas, tačiau prezidentei pareiškus, kad jo kandidatūros netvirtins, o pačiam politikui šalies vadovės nuomonę išvadinus „bobiška“, nutarta siūlyti kitą kandidatą.

Juo buvo įvardintas operos solistas D. Staponkus, tačiau A. Kubilius neatsakė, ar, šalia šios kandidatūros, yra svarstomi kiti variantai. „Kalbamės, kalbamės...“, - į klausimą atsakyti vengė A. Kubilius.

„Manau, kad tikrai būtų galima svarstyti kelias kandidatūras, kaip supratau, vakar iš pono A. Valinsko jie irgi laikosi tos nuostatos, kad dabar būtų galima nelabai forsuoti tą klausimą“, - kalbėjo premjeras.

Ar D. Staponkaus kandidatūra nėra tik „dūmų uždanga“ neatsakė ir „prisikėlėlių“ vadovas A. Valinskas. Pasak jo, tarp premjero ir Tautos prisikėlimo partijos vyksta konsultacijos ir tiek.