Prezidentė, atsižvelgdama į A.Kubiliaus teikimą, dekretu įpareigojo finansų ministrę I.Šimonytę pavaduoti atostogaujantį premjerą.

Paskutinę liepos ir pirmas dvi rugpjūčio savaites atostogaus nemažai Vyriausybės narių: socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, ūkio ministras Dainius Kreivys, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, Krašto apsaugos ministerijos vadovė Rasa Juknevičienė, žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius. Likusieji ministrai jau paatostogavo arba ilsėsis rugpjūčio antroje pusėje.

Atostogas Vyriausybės vadovas pradės jau šį savaitgalį ir sekmadienį dalyvaus tradiciniame konservatorių dviračių žygyje "Suk į dešinę". Šįkart valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko A.Kubiliaus vadovaujamas žygis bus surengtas "lietuviškais" Baltarusijos pakraščiais.

Nors į šį žygį Lietuvos Vyriausybės vadovas pakvietė patį Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, maža tikimybė, kad jis dalyvaus. Tačiau gali būti, kad prie dviratininkų prisijungs baltarusių premjeras Sergejus Sidorskis.