Krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius pabrėžė, kad pastaraisiais metais Lietuvos ir Kroatijos karinis bendradarbiavimas peraugo į naują lygį.

„Mūsų šalių bendradarbiavimas pastaruoju metu itin sustiprėjo. Būdami sąjungininkais NATO ir Europos Sąjungoje esame artimi partneriai, dalinamės tomis pačiomis vertybėmis ir interesais siekiant stipresnės bei saugesnės Europos. Dėkojame už Kroatijos indėlį į mūsų regiono saugumą, jūsų kariai čia visuomet yra laukiami“, – ministerijos pranešime teigė jis.

Kroatija du kartus yra skyrusi savo karius NATO priešakinių pajėgų batalionui Lietuvoje – po kuopą buvo dislokuota Rukloje 2018 ir 2020 metais.

Kroatai taip pat remia bei dalyvauja ir Lietuvos vadovaujamame Europos Sąjungos Nuolatinio struktūrizuoto bendradarbiavimo (PESCO) projekte dėl kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų kūrimo.

Be kita ko, šalys glaudžiai bendradarbiauja keičiantis patirtimi priimant ir eksploatuojant artilerijos sistemas „PzH 2000“, teigiama pranešime. Lietuvos ekspertai yra supažindinami su Kroatijoje taikomomis savaeigių haubicų procedūromis ir taip įgyja patirties bei žinių rengiantis atitinkamoms procedūroms Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją