LNK naujienų tarnybos duomenimis, Lietuvos kariuomenė iš Rusijos tebeperka šaudmenis, tiesa, tik imitacinius, naudojamus per pratybas.

Atsargos majoras Algirdas Daugirdas teigia, kad taip remiama ne tik mums nedraugiškos šalies karinė pramonė, bet ir „tie šoviniai gadina mūsų ginklus“.

„Turima informacija leidžia sakyti, kad nuo to lūžinėja kai kurių ginklų dūžikliai, pistoletiniai šaudmenys pratybų metu, vidutiniškai kas trečias, užsikirtinėja“, - sakė A. Daugirdas.

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas LNK žinių laidai aiškino, kad tai tebuvo „vienas ar du nedideli pirkimai“ tam, kad būtų galima pabaigti naudoti, sudėvėti ginkluotę.

Buvusi krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė kritiškai atsiliepė apie tokius pirkimus.

„Manau, kad turėtume rimčiau pasižiūrėti į tuos dalykus, ir nežinau, ar turime maitinti kremliaus režimą savo pinigais tam, kad jie paskui agresijas vykdytų“, - sakė R. Juknevičienė.

LNK duomenimis, iš Rusijos tiekėjo kariuomenė už 4 mln. litų nusipirko ir degalų, nes „Lukoil“ pasiūlė mažiausią kainą. Politikai esą jau prakalbo, kad reikia keisti viešųjų pirkimų įstatymą, jog kaina nebūtų lemiamas kriterijus aprūpinant krašto apsaugos sistemą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (588)