Solidarumo akcijos iniciatorius Vilius Semeška pakvietė jos dalyvius pagerbti tylos minute žuvusiuosius už Ukrainos laisvę ir jų atminimui uždegti atsineštas žvakes.

„Druskininkuose, mes taip pat esame neabejingi, kuomet nepriklausomai valstybei Ukrainai, kovojančiai už laisvę ir demokratiją, kovojančiai už teisę pasirinkti kelią su Europa, gresia karo pavojus, pavojus šalies vientisumui ir nepriklausomybei. Ukraina – tai ne Rusijos imperijos kolonija! Vladimirai Putinai, sustabdyk savo smogikus ir nustok bauginti ukrainiečius, nustok elgtis kaip pamišęs banditas su branduoliniu užtaisu, galinčiu pražudyti visą pasaulį,"- sakė V.Semeška.

Druskininkų Švč. mergelės Marijos Škaplierinės parapijos klebonas Kęstutis Masevičius perskaitė maldą, o Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, poetas Kornelijus Platelis Maidaną lygino su mūsų kova 1991-ųjų sausį. Pasisakė Jaunųjų konservatorių lygos Druskininkų filialo pirmininkas, TS-LKD Druskininkų skyriaus jaunimo bendruomenės pirmininkas Nerijus Dobelinskas, Druskininkų garbės pilietis, dailininkas Adelbertas Nedzelskis, druskininkietis, Vilniaus Universiteto studentas, turinti ukrainietiškas šaknis, Konstantinas Rečko ir Druskininkų „Ryto" gimnazijos gimnazistas, Lietuvos mokinių parlamento narys, Gerardas Sokolovas.