Prie Andriaus Tapino idėjos, kurios tikslas skatinti žmones ateiti į rinkimus ir atsakingai pasirinkti, prisijungė Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, šalies skautija, Lietuvos moksleivių sąjunga, visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“, „Žinau, ką renku“, šalies žiniasklaidos atstovai.

Beveik mėnesį truksiančios kampanijos startas įvyko Valstybės pažinimo centre. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai. Pasak prezidentės, tiek valstybės pažinimas, tiek atsakingas dalyvavimas rinkimuose yra neatsiejami nuo valstybės sėkmės, sakoma Prezidentūros pranešime spaudai.

„Tik brandūs, atsakingi, reiklūs ir aktyvūs piliečiai gali išrinkti sąžiningą ir atsakingą valdžią. Rinkimai ir demokratija nėra eksperimentas, todėl neleiskime abejingumui eksperimentuoti su savo šalies ateitimi ir likimu“, – sakė prezidentė. – „Jūsų užduotis – ne tik pakviesti žmones balsuoti ir pasakyti, kam to reikia, bet ir ištraukti politiką iš medžioklės namelių ir iš po lovos, ir išklausti, kodėl politikai eina į rinkimus ir ko iš jų galima tikėtis. Manau, kad tai be galo įdomu ir linkiu sėkmės“.

Kampanijos metu organizatoriai drauge su žurnalistais važiuos per šalies miestus ir vienmandatėse rinkimų apylinkėse organizuos diskusijas su kandidatais ir vietos gyventojais, suteiks informacijos apie rinkimuose dalyvaujančias partijas.

60 šalies vienmandačių rinkiminių apygardų bus organizuojami debatai. Prie kampanijos prisijungė ir įvairiuose šalies miestuose diskusijas su kandidatais ir rinkėjais moderuos 18 žiniasklaidos atstovų: Andrius Tapinas, Indrė Makaraitytė, Rasa Tapinienė, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Rita Miliūtė, Eglė Samoškaitė, Mindaugas Jackevičius, Daiva Žeimytė, Šarūnas Černiauskas, Dovydas Pancerovas, Ridas Jasiulionis, Asta Dudurytė, Zita Kelmickaitė ir kt.

„Paprastai atsakomybė siejama su laisve, ir tik mūsų vidinė laisvė lemia savęs ir Lietuvos suvokimą. Ar galiu pasakyti „aš esu Lietuvos šeimininkas“, ar yra kiti, kurie šeimininkauja, o aš turiu vienam ar kitam ponui tarnauti? Tikroji atsakomybė yra atsakomybė prieš save: reikia pasakyti sau – aš esu Lietuvos valstybė, iš tokių kaip aš ji ir susideda, tuomet ir renkuosi iš kandidatų, kurie taip pat atsakingi, bandau suprasti, ko jie nori, ko jie eina į tą valdžią. Jei jie eina mums tarnauti, tada mums tai tinka. Būti atsakingu visų pirma reiškia būti sąmoningu. Jaunų žmonių tikslas – rasti politikus, kurie sąmoningai siektų tarnauti Lietuvai“, – sakė dainininkas ir visuomenininkas Algirdas Kaušpėdas.

Įgyvendinant iniciatyvą, šalies miestuose taip pat bus dalijamos atsakingo rinkėjo atmintinės. Šios atmintinės – trumpi pasirinkimo „paruoštukai“ – padės rinkėjui pateikti kandidatui reikiamus klausimus ir leis sužinoti svarbiausius su kandidatu ar jo atstovaujama partija susijusius faktus.

Planuojama, kad per visą rugsėjo mėnesį Lietuvos žmonėms bus išdalyta daugiau kaip 50 tūkstančių rinkėjo atmintinių.