A.Kašėtos teigimu, A.Zuokui oponuojantys parlamentarai jaučia paramą iš partijos skyrių. Tai įrodo per vakar LiCS valdovybės surengtą susitikimą su kai kurių skyrių atstovais, Varėnoje jiems įteiktas pareiškimas, adresuotas LiCS pirmininkui A.Zuokui.

Varėnos liberalai vienbalsiai pritarė tam, kad „norint apsaugoti LiCS nuo visiško žlugimo, būtina sąlyga yra pirmininko pasitraukimas“. Skyriaus manymu, taip A.Zuokas turi pasielgti todėl, kad visuomenės pasitikėjimas juo yra „katastrofiškai žemas“, „jis jau ilgai supamas negatyvių skandalų“, „partijoje įsivyravo niekuo nepateisinamas diktatas“, „be skrupulų susidorojama su kitaip manančiais“.

„Akivaizdu, kad tik skyriai dabar pajėgūs iš esmės pakeisti situaciją. Mūsų įsitikinimu, norint apsaugoti partiją nuo žlugimo, būtinas A.Zuokas atsistatydinimas“, - spaudos konferencijoje sakė A.Kašėta.

DELFI primena, kad vakar Seime įregistruota nauja - Liberalų ir centro sąjungos frakcija, kurios seniūnu tapo Algis Čaplikas. Nuo senosios atskilusiai naujajai frakcijai priklauso 8 anksčiau LiCS frakcijai Seime priklausę parlamentarai: A. Čaplikas, jo pavaduotoju išrinktas Raimundas Palaitis, Vytautas Bogušis, Rimantas Remeika, Raimondas Šukys, Saulius Lapėnas, Jonas Čekuolis ir Arminas Lydeka.

Reaguodami į šios frakcijos įsikūrimą, A.Kašėtos vadovaujami Seimo liberalai pareikalavo A.Zuoko atsistatydinimo.