Kaip vieną iš esminių pasiekimų ji išskyrė ketvirtadienį ryte pagaliau pasiektą politinį susitarimą dėl 960 mlrd. eurų daugiamečio (2014-2020 m.) ES biudžeto, dėl kurio kitą savaitę dar turėtų balsuoti Europos Parlamentas.

Ph. Murnaghan taip pat vardijo susitarimus dėl Bankų gaivinimo ir pertvarkymo direktyvos, naujos įdarbinimo ir socialinių inovacijų programos, jaunimo nedarbo priemonių, geresnio vartotojų informavimo apie jų investicijas, reformuotos ES žuvininkystės politikos ir bendrosios žemės ūkio politikos reformos.

"Esu tikra, kad pirmasis Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai bus didelė sėkmė", - penktadienį komiteto posėdyje sakė Airijos ambasadorė.

Seimo Pirmininko pavaduotojas, komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas padėkojo Ph. Murnaghan už sėkmingą Airijos pirmininkavimą ir paramą Lietuvai, rengiantis pirmajam pirmininkavimui.

"Tačiau mes dar tęsime darbą kartu su Airija pirmininkavimo trejete, nors pačios Airijos pirmininkavimas baigėsi, ir mes toliau tikimės Airijos palaikymo ateityje", - teigė jis.

"Airija yra ta valstybė, kuri labai aiškiai pajuto ES narystės naudą ir kuri, prisijungusi prie ES, pakilo. Tai visos ES sėkmės pavyzdys", - kalbėjo Seimo Pirmininko pavaduotojas, komiteto pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius.

Lietuva pirmininkavimą ES Tarybai pradeda jau kitą savaitę.