Jau metus laiko mokyklą terorizuoja sunkaus būdo ketvirtokas ir jo tėvas. Berniukas svaido į vaikus ir mokytojus šiukšliadėžes, kėdes, o tėvas ne tik, kad nedrausmina vaiko, bet mokytojus vadina tokiais žodžiais kaip „prakeikta vėpla“, paskutinė kvailė“.

Mokykla ne kartą bandė kalbėtis ir su berniuku ir su jo tėvu, siūlė ne vieną pagalbos priemonę, pvz., psichologo konsultacijas berniukui, individualų mokymą, tačiau tėvas visas priemones kategoriškai atmeta, o mokyklą apipila skundais.

Kad berniuko šeimoje gali būti problemų ir vaikui reikalinga pagalba, byloja jo elgesys: pykčio priepuoliai, kalbos apie tai, kad iššoks iš trečio aukšto, kad užsimes gesintuvą ir užsimuš, ne kartą minėjo, kad seniau jį mušdavo.

Dėl berniuko sunerimusi visa bendruomenė – mokytojai, mokyklos vadovai, kitų mokinių tėvai, bet tik ne Utenos vaiko teisių apsaugos tarnyba, nors apie situaciją puikiai žino.

Šiandien, kai viena po kitos pilasi istorijos apie vaikus atimtus iš šeimų dėl žymiai mažesnio pagrindo, šis berniukas ir jo šeima, atrodo, nekelia jokių įtarimų vaiko teisių apsaugos specialistams, pavojaus ženklų jie neįžvelgia ir jokių priemonių nesiima.

Kai laidos „Prieš srovę“ kūrybinė komanda apie situaciją mokykloje teiravosi Utenos vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovų, išgirdo tokį komentarą: „Vakar diena praėjo gana neblogai toje mokykloje“. Tai reiškia, kad nebuvo jokių incidentų... O kaip praeis ši diena? Ar rytojus? Ko toliau laukti ir tikėtis?

Išsamiau apie šią situaciją – šį vakarą laidoje „Prieš srovę“ 19.30 val. per TV3!