Režisierius Oskaras Koršunovas maždaug prieš 10 val. nevengdamas ironijos rašė: „dabar eisiu balsuoti už Zuoką, nes jis pažadėjo dvigubai didesnį stadioną ir per dvigubai trumpesnį laiką“.

„Jeigu Benderis ar Kysa per šią kadenciją nepadarys stadiono, kitą kadenciją kandidatuosiu aš. Aš, ble, stadioną padarysiu tokį, kad pats Maradona atvažiuos pasižiūrėti, o Matijošaitį ištiks infarktas. Mano stadionas bus kaip Koliziejus - į jį bus galima net vandens pripildyti ir pravedinėti jachtų regatas“, - rašė O. Koršunovas.

Kiti aktyviai prieš agitacijos draudimo laikotarpį besireiškę nuomonės lyderiai per laikotarpį, kai buvo draudžiama agitacija, apie rinkimus ir kandidatus bent jau viešai prieinamais įrašais nerašė.

Vilniuje kandidatai ir žmonos apsiribojo pasidalijimais iš asmeninio gyvenimo

Žiūrint į tai, ką per pastarąją parą feisbuke veikė, pavyzdžiui, kandidatai į Vilniaus miesto merus ir jų žmonos matyti, kad Remigijus Šimašius įsidėjo savo dukros darytą nuotrauką su jų šeimos augintiniu ir jis, kaip ir jo žmona, pasidžiaugė jų sūnaus gimtadieniu.

Artūras Zuokas paskutinį viešą įrašą feisbuke paskelbė vakar, likus dešimčiai minučių iki agitacijos draudimo laikotarpio pradžios. Jo žmona, Agnė Zuokienė, likus maždaug pusvalandžiui iki balsavimo pabaigos paskelbė „amnestiją“ ir atblokavo visus tuos, kuriuos buvo užblokavusi.

Tiria pažeidimą, kai buvo nufotografuotas biuletenis
VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė teigė, kad per draudimo laikotarpį buvo užfiksuota partijų kandidato agitacija, susijusi su prezidento, EP rinkimais.

„Buvo susisiekta, įspėta, įrašai socialiniuose tinkluose pašalinti arba apribotas jų matymas agitacijos draudimo laikotarpiu“, - sakė L. Matjošaitytė.

Pasak VRK pirmininkės, įrašai, kurie kėlė abejonių savivaldos rinkimų kontekste, susisiekus su juos parašiusiais asmenimis, buvo geranoriškai šalinami arba apribojama jų sklaida.

„Buvo vienas atvejų, kuomet buvo nufotografuotas biuletenis ir pasidalintas socialiniame tinkle. Mes tiriame, aiškinamės situaciją, kadangi biuletenių balsavimo kabinoje fotografuoti negalima“, - sakė L. Matjošaitytė.