Kariui suteikta skubi medicinos pagalba ir po gydytojų apžiūros paskirtas ambulatorinis gydymas. Artimieji apie šį įvykį yra informuoti.

KAM taip pat praneša, kad penktadienį Afganistano Goro provincijos Dowlat Yar rajone, apie 50 km į Rytus nuo Čagčarano, patruliavę Lietuvos kariai buvo apšaudyti iš automatinių ir prieštankinių ginklų, kai vakare apsistojo nakvynei.

Patrulio grupė atidengė atsakomąją ugnį. Incidento metų kariai nenukentėjo.

Ministerija nepatikslina, ar karys susižeidė per atsišaudymą.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šiuo metu Afganistane, Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje tarnauja tryliktoji Lietuvos karių pamaina, kurios daugumą sudaro Panevėžyje dislokuoto Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai.

Bataliono kariai misijoje Goro provincijoje dalyvauja trečią kartą. Dauguma pamainos karių anksčiau yra tarnavę Balkanuose, Irake, Afganistane.

Lietuvos vadovaujama PAG Gore – bendra civilinė ir karinė misija, NATO tarptautinių saugumo pajėgų (angl. sutr. ISAF) dalis, kuri Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 metų vasarą.

Pagrindinė misijos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.